Кубрат Пулев: Мач с Джошуа очаквам до края на 2019, преди това ще се бия в САЩ


Кубрат Пулев: Мач с Джошуа очаквам до края на 2019, преди това ще се бия в САЩ
Снимка: БГНЕС

3074 0

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев говори за бъдещия си мач с шампиона във версиите IBF, IBO, WBA и WBO Антъни Джошуа. През миналия месец Кобрата победи по точки Хюи Фюри в София и си гарантира претендентското място, което сега ще трябва да пази.

"Няколко дни преди мача бях с 39 градуса температура, но бързо отмина. 3-4 седмици преди мача с Фюри пък получих същата контузия, заради която отказах мача с Антъни Джошуа. Имах разкъсване на мускул в дясната ръка, но този път травмата бе по-лека.

Аркадата в мача с Фюри бе много дълбока - виждах черепа му. В 8-я рунд той ме уцели добре и това не трябва да го позволявам да се случва. Успях да издържа на атаките му и той рухна психически. От щаба на Фюри постоянно се опитваха да ме изнервят, като по двама души седяха в съблекалнята ми. След мача имаше допинг контрол, а те не спираха да протестират, че имало българи и снимаха всичко с камера.

По време на подготовката в Белмекен правих кросове по 9-10 километра и то за 40 минути. Това си е голямо натоварване за човек, който тежи 115 килограма. Тренирам постоянно преди мачове - няма празник, няма делник.

Мач с Джошуа няма как да не се проведе, защото аз съм официален претендент. Този мач се надявам, че към края на следващата година вече ще се е провел. Преди това ще трябва да изиграя още 1-2 мача и да спечеля, за да запазя претендентското си място. Мачовете ще са в Америка.

ДЖОШУА РАЗКРИ БОКСЬОРИТЕ, С КОИТО ИСКА ДА СЕ БИЕ

В началото бях малко гипсиран, защото отдавна не бях играл. Но доброто настроение от такъв мач може да ме държи и цяла година. Българската победа ми дава голяма мотивация и приемат победата като своя лична", заяви пред bTV Пулев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички