Скорост, класа и опит: Ковальов се оказа прекалено добър за Тервел Пулев


Скорост, класа и опит: Ковальов се оказа прекалено добър за Тервел Пулев
Снимка: FITE.TV

77865 0

Топ боксьорът ни в полутежка категория - Тервел Пулев, даде всичко от себе си, но агресията и желанието в играта му се оказаха недостатъчни срещу невероятната класа, която Сергей Ковальов демонстрира при завръщането си на професионалния ринг след 3 години пауза. 

В епична битка в Лос Анджелис бившият световен шампион демонстрира скорост, опит и ужасно голяма класа срещу българския представител и направи истинско показно на уменията си, печелейки убедително срещу Тервел в 10-рундова битка, завършила без нокаут. 

Сергей Ковальов демонстрира далеч по-големия си опит, макар и в по-ниската дивизия. Руснакът бе изключително бърз, работеше перфектно с краката и нанасяше много бързи прави удари и с двете ръце, като демонстрира и огромно разнообразие в атаките с прави удари. 

Още в 4-ия рунд той отвори лека аркада под дясното око на Тервел, което определено не помогна на Пулев. Българинът даде всичко от себе си, но Ковальов беше по-бърз и нанасяше далеч повече удари, независимо че Пулев се опита да бъде максимално активен още от първия гонг в мача. 

Физически, Тервел стоеше перфектно на ринга, показа добро движение, но за съжаление нямаше отговор на канонадата от прави удари, с която го заля бившия световен шампион в "лека" тежка категория. 

Съдиите отсъдиха единодушна победа за Ковальов - 98:92, 98:92, 97:93 

Как се разви битката Кубрат Пулев - Джери Форест четете в Sportlive.bg тук! 

Развой на двубоя 

Преди старта на двубоя коментаторите на FITE.TV дадоха много сериозно предимство на Сергей Ковальов. Тервел беше наречен "тихата буря", но въпреки това общото мнение беше, че най-добрият ни боксьор при полутежките ще претърпи поражение. 

Мачът беше планиран за 07:00 часа българско време, но ще се забави заради скандална издънка на "Трилър" преди сблъсъка Кубрат Пулев - Джери Форест (подробности в линка)! 

ВРЕМЕ Е ЗА МАЧА НА ТЕРВЕЛ, КОЙТО ЗАПОЧВА! 

РУНД №1 

Битката започна изключително динамично, като Тервел изобщо не се уплаши от името на опонента си. Той беше по-активният от двамата, като нанесе няколко точни попадения в главата на руснака, докато бившият световен шампион търсеше повече удари в тялото на родния представител. В края на рунда Ковальов вкара добра серия десен-ляв и взе предимство в рунда. 

РУНД №2 

Сериозното темпо продължи, като Ковальов продължи да залага на успешната комбинация удар в тялото после в главата. 1:54 преди края Тервел отговори с отлична комбинация ляв-десен, а малко след това Пулев вкара тежък десен в главата на руснака. В края на частта Ковальов отново се впусна в атаки и вкара един-два добри леви удари. 

РУНД №3 

Тервел се опита да скъси дистанцията, тъй като битката от разстояние категорично беше в полза на Ковальов. Руснакът обаче не допусна това и с лявата ръка отлично отблъскваше Тервел. Все пак и Плев успя да нанесе два добри удара с дясната ръка в главата на Ковальов. Работата с краката беше перфектна за Ковальов, което му позволяваше бързо да играе на контраатака и да нанася повече удари. Нов рунд за бившия шампион в "лека" тежка категория. 

РУНД №4 

Отличното движение по ринга на Ковальов продължи, като всяка агресивна атака на Тервел беше отлично парирана с контраудари, а правите удари на руснака му даваха категорично предимство - нов рунд в полза на денбютиращия в полутежка категория боксьор. 

РУНД №5 

Пулев смени леко стратегията и на всеки опит за атака с дясната ръка на Ковальов Тервел бързо контраатакуваше и по този начин се предпази от бързината на дясната ръка на бившия световен шампион. В заключителната минута на рунда Тервел се опита да натисне и вкара няколко добри удара в главата на Ковальов, но пък руснакът отговори с изненадващи контри с лявата ръка - най-оспорваният рунд до момента. 

РУНД №6

2:25 преди края на рунда Пулев успя да пробие гарда на Ковальов, но не успя да нанесе добър десен прав и да довърши започнатото. Ковальов пък започна все по-често да залага на двоен ляв прав, за да контрира Пулев и допълнително да извади лявата му ръка от "играта". Светкавични комбинации ляв-десен от Ковальов продължиха да притискат сериозно българина и руснакът демонстрира, че опитът му е най-големият позитив в мача. 

РУНД №7 

Лявата ръка на Ковалев продължи да създава сериозни проблеми на Пулев (начинът, по който още в 4-ия рунд Ковальов отвори лека рана под дясното око на Тервел). В края на рунда Тервел се опита да натисне своя съперник и проведе две успешни атаки с дясната ръка, но ударъте не бяха съвсем чисти. В същото време бързата комбинация десен-ляв на Ковальов продължи да нанася щети в главата на Тервел. Рундът приключи с добро ляво кроше на българина - тети по-оспорван рунд. 

РУНД №8

Пулев с опита да вдигне темпото в края във финалните рундове, тъй като изоставаше по точки. Ковальов обаче продължи да не позволява изненади, а да тероризира главата на Пулев с двойни прави удари. Ковальов успяваше постоянно да увеличи дистанцията с точни попадения в челото на Тервел с лявата ръка - атака, която действаше като перфектната защита за бившия световен шампион. 

РУНД №9

Тервел отново се хвърли в яростни атаки, но така и не успя да скъси дистанцията. Пулев пусна няколко опита за кука, но така и не "намери" лицето на своя опонент. 

РУНД №10 

Тервел не успя да нанесе тежък удар и не успя да стигне до нокаута, който можеше да му донесе победата - така Ковальов спечели по точки. 

Преди Тервел Пулев - Сергей Ковальов 

Родният представител в полутежка категория се представя изключително в кариерата си досега. Той има 16 мача, от които 16 победи и 13 нокаута. Проблемът за него дойде от ситуацията с Covid-19, заради която не успя да натрупа достатъчно мачове, за да се изкачи по-нагоре в ранглистите. 

Двубой срещу бивш световен шампион обаче отваря широко вратите пред Тервел. Победа над Ковальов ще го изстреля високо в класацията и със сигурност ще последват мачове както за повече пари, така и за световна титла. 

Регистрирайте се и се абонирайте за мачовете на Кубрат и Тервел Пулеви тук!

Руснакът е изключителен опонент, като властваше в "лека тежка" категория в периода 2013 - 2019. Ковальов има 34 победи, 3 поражения и цели 29 нокаута в паметната си кариера. Голямото предимство пред Тервел обаче е фактът, че за пръв път в кариерата си бившият световен шампион ще се бие в полутежка категория. 

Регистрирайте се и се абонирайте за мачовете на Кубрат и Тервел Пулеви тук!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички