Шокиращата сума, която Уайлдър получи за нокаута срещу Ортис (ВИДЕО)


Шокиращата сума, която Уайлдър получи за нокаута срещу Ортис (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

3203 0

Дионтей Уайлдър записа 40-ата си победа на професионалния боксов ринг, след като в очаквания с нетърпение двубой срещу Луис Ортис записа нокаут в 10-ия рунд, постигайки най-големия си успех в кариерата.

Зрелището, което очаквахме, така и не се осъществи заради бавното темпо на двубоя, но американецът доказа, че е сред най-добрите в тежка категория и е много вероятно следващият му двубой да е срещу Антъни Джошуа. За 40-ия си двубой в бокса обаче Уайлдър е спечелил доста "скромна" сума в сравнение с британеца, като тя дори не е най-голямата в неговата кариера.

Шампионът на WBC е получил 2.1 милиона долара за победата си срещу Ортис, докато кубинецът е взел 500 хиляди долара. До момента Уайлдър има един случай, в който е получил над 4 милиона долара (по съдебен път за неосъществения мач срещу Александър Поветкин), и едва за втори път прекрачва границата от 2 милиона долара. За сравнение - Антъни Джошуа взе 20 милиона паунда за битката си с Карлос Такам през миналата година.

Уайлдър имаше оферта за 4 милиона долара да се изправи срещу Дилиън Уайт, но той предпочете да се бие в САЩ, защитавайки титлата си срещу Ортис.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички