Разочарованият Антъни Джошуа: Бокс - единствената джунгла, в която плъховете надделяват над лъвовете


Разочарованият Антъни Джошуа: Бокс - единствената джунгла, в която плъховете надделяват над лъвовете
Снимка: Getty Images

3118 0

Боксьорът Антъни Джошуа отправи някои доста загадъчни коментари, които изглежда критикуват организацията на спорта. Той повтори коментари, направени от Джордж Форман и Майк Тайсън.

Британският състезател в тежка категория направи победно, но неубедително завръщане миналия месец, като победи Джърмейн Франклин по точки. Той също така се подготвя за бъдещ двубой с Дионтей Уайлдър.

Позовавайки се на легендите

Преди все още нефинализираната битка с Уайлдър, планът е Джошуа да се бие с колегата си британец Дилиън Уайт, въпреки че това също трябва да бъде потвърдено. Изглежда, че разочарованието на Джошуа от забавянето на преговорите нараства.

По този повод 33-годишният е споделил клип в историята си в Instagram на легендарния боксьор Джордж Форман, който критикува безмилостната природа на бокса като бизнес. "Бях принуден да се върна в бокса, защото хората, на които имах доверие, откраднаха всичко от мен", казва Форман във видеото.

"Предадох всичко. Никога повече не исках да видя боксов ринг. Но се разорих и трябваше да се върна на ринга, за да се грижа за семейството си." След това, добавяйки към същия разказ, Джошуа сподели видео на друга боксова легенда с подобни коментари. Този път на Майк Тайсън за бокса като бизнес над спорта.

"Открих, че боксът е работа, а не за това кой е по-силен или по-твърд, а за най-умния човек – който може да направи най-много пари с най-малко риск", казва Тайсън в клипа. "Това всъщност е боксът, но тогава егото се намесва, но става дума за правене на най-много пари с най-малък риск и да си тръгнеш от тук здрав, имаш семейството си и имаш достатъчно пари, за да се грижиш за хората".

"Лъвове и плъхове"

Тогава дойде моментът Джошуа да добави свои собствени реплики към песента. Британецът публикува съобщение на същата тема, като даде да се разбере, че не е доволен от нещо, което се случва зад кулисите. "Бокс: Единствената джунгла, в която плъховете надделяват над лъвовете", написа Джошуа, който наскоро сподели какви планове има за бъдещия си опонент.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички