Промоутърът на шампиона Усик живее в София и готви промоутърска компания у нас


Промоутърът на шампиона Усик живее в София и готви промоутърска компания у нас
Снимка: Getty Images

2650 0

Промоутърът на Олександър Усик - Александър Красюк, от известно време живее в България, където е намерил спокойствие, за да движи боксовите си дела. Това разкри самият украинец пред канала "Спортната джунгла".

"Наистина съм благодарен на България за гостоприемството, защото съм тук от известно време. Имам компания тук вече 4-5 години. Когато войната започна, взех решение да преместя семейството си в София", обясни Красюк.

Защо в България?

"Някои хора не могат да разберат защо тук. Имах възможност да живея в Барселона, Виена, Лондон, Париж. Където и да е. Но в крайна сметка избрах София. Когато започнеш да живееш тук, откриваш някои неща, които не са толкова материални, а духовни. Като енергия, природа, мястото е перфектно", допълни украинецът.

Няма само да живее тук, но и ще работи

Промоутърът на световния шампион в тежка категория (WBA, IBF, WBO) е изгледал турнира "Странджа" и вече гради планове за работа у нас. Той сподели, че работи върху това с Красимир Инински.

"Кой знае, може би до края на годината ще започнем една хубава промоутърска компания в България. Ще имаме добра отправна точка, в кояо силните аматьори могат да намерят решение за тяхното бъдеще при професионалистите", посочва Красюк.

Промоутърът е съсредоточен върху организирането на мач между Усик и шампиона на WBC Тайсън Фюри. Наскоро бащата на британеца изрази мнение, че Усик се страхува да се бие с Фюри - ето защо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички