Пулев - Джошуа: Големите предимства на Кубрат, които трябва да използва задължително


Пулев - Джошуа: Големите предимства на Кубрат, които трябва да използва задължително
Снимка: Lap.bg/ Mandatory credit: Mark Robinson and Dave Thompson/Matchroom Boxing

8787 0

Часове ни делят от зрелището Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа, като в специално интервю за Sportlive.bg коментаторът на срещата Огнян Георгиев разкри кои според него са предимствата, които най-добрият ни боксьор може да използва, за да спечели бленувата световна титла. 

Едно от големите предимства и може би дори най-голямото е липсата на фенове в залата. Те ще са едва 1000, като за последно Ей Джей се е бил пред толкова малко зрители в аматьорските си години. И Георгиев смята, че това ще е от полза на самия Пулев. 

"Беше важно да се уточни дали ще може да се проведе пред фенове, първоначално тя трябваше да се състои на стадиона на Тотнъм, след това в Оу Ту Арена, която е с капацитет 20 000 души, а сега както знаем залата побира 12 000, от които ще бъдат допуснати само 1000. Тук мога да направя и аналогия с мача на Антъни Джошуа с Кличко. Там именно феновете успяха да вдигнат Антъни след шестия рунд и вярвам, че ще му липсват, което може да бъде от полза за Пулев. В интервю Джошуа ми сподели, че не се е бил пред толкова малко фенове от аматьорските си години, та със сигурност за него това ще е новост", каза коментаторът на двубоя пред Sportlive.bg

"Най-важното му предимство е опитът, който натрупа, рутината. Това все пак е втори мач за световна титла и липсва притеснението, което винаги присъства при първия такъв. Кубрат вече имаше шанса да се бие и срещу водещи боксьори като Чисора, Хюи Фюри и да си свери часовника. Самият той също е наясно, че това вероятно е последният му шанс да стане световен шампион. Той чака този мач 4 години, тъй като още през 2016 беше официален претендент за титлата на IBF", допълни Георгиев. 

Анализаторът сподели и впечатленията си от различния тип боксиране, които Джошуа ще срещне спрямо предишния си опонент - Анди Руис. Също така коментира промените, които претърпя Ей Джей след шокиращото си поражение от мексиканеца в първия им дуел. 

"Самия Джошуа казва, че Анди Руиз и Кубрат Пулев са коренно различни боксьори. След първия мач с Руиз британецът планиране сериозни промени в своя ъгъл, но вместо това избра да присъедини към екипа си Анхел Фернандес, млад испански специалист. Неговата работа беше точно в този малко по-кубински стил – повече разиграване с крака, игра от далечна дистанция, използване повече на водещата лява ръка. Аз попитах Джошуа в интервюто си за България днес дали ще използва този стил срещу Пулев. Той заяви, че ще използва целия си арсенал", категоричен бе Георгиев, но той изрази надежда, че Пулев ще демонстрира разум, с който да неутрализира силните оръжия на опонента. 

"Тук е важно и как Кубрат ще подходи към срещата. Според мен няма да прибърза, ще изчака първите два рунда да минат и някъде към 5-6-и рунд ще започне да става интересно, когато двамата се отворят малко повече", завърши той. 

Битката за световната титла е в събота вечер и ще бъде излъчена на живо в DAZN (регистрирай се тук, за да гледаш мача). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички