Преди точно 10 години: Това ли е най-бруталният нокаут в бокса за изминалото десетилетие? (ВИДЕО)


Преди точно 10 години: Това ли е най-бруталният нокаут в бокса за изминалото десетилетие? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2008 0

Преди точно 10 години (8 декември 2012 година) светът на бокса става свидетел на един от най-запомнящите се сблъсъци в модерната история на спорта.

Мани Пакиао и Хуан Мануел Маркес се изправят един срещу друг на "MGM Grand Arena" в Лас Вегас, щата Невада. Това е четвъртата среща между двамата, след като филипинецът успява да победи мексиканеца през 2008, и 2011 година за титлата в полусредна категория.

Четвъртия сблъсък между двамата започна страхотно за мексиканеца, който прати своя противник в нокдаун още в третия рунд. Пакиао върна услугата му рунд по-късно, но кулминацията предстоеше в шестия рунд.

Той започна с нокдаун за Пакиао, филипинецът се изправи обаче бързо и битката продължи. В заключителните секунди на рунда обаче Маркес вкара изключително кроше и повали Пакиао на земята, а той така и не успя да се изправи след 10-секундно преброяване от арбитъра.

Мнозина боксови експерти наричат този момент като един от най-ключовите в боксовата история и вярват, че това е нокаута на изминалото десетилетие (2010-2020).

Насладете се на шестия рунд от сблъсъка тук:

ВИЖТЕ ОЩЕ: Канело Алварес заплаши Лионел Меси с бой?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички