Позволен ли е нокаутът в мача на Майк Тайсън срещу Рой Джоунс Джуниър?


Позволен ли е нокаутът в мача на Майк Тайсън срещу Рой Джоунс Джуниър?
Снимка: Getty Images/Guliver

2921 0

Неочакваното, но много интересно завръщане на Майк Тайсън ще се проведе в събота вечер в САЩ (или в неделя сутринта в България), като Железния се качва на ринга отново след 15-годишна пауза, макар и в демонстративен мач. Една от най-дискутираните теми в последните седмици пък беше свързана с правилата по време на двубоя му срещу Рой Джоунс Джуниър, и най-вече условията за удари. 

Тихомълком се оказа, че организаторите на сблъсъка не желаят да има нокаути в мача, а двамата да се щадят и да не се удрят много силно. Тази информация получи много широк отзвук, след като президентът на UFC - Дейна Уайт, се подигра с решението за мача. Това доведе до много сериозни претенции на феновете на професионалния бокс, от които се искат по 50 долара, за да гледат мача по телевизията. 

В следствие на негативния отзвук, в крайна сметка нокаутите бяха позволени за демонстративния мач между двамата. Нещо повече - още преди да бъде обявено това, Тайсън се зарече, че няма да следва наложените условия и ще смачка от бой своя опонент. Дали това ще е така обаче, предстои да разберем. 

За последното Железния Майк се качи на ринга през 2005 година, когато Тайсън отнесе тежка загуба от анонимния Кевин МакБрайд и не пожела повече да се занимава с бокс, разбирайки че уменията му са го напуснали. Самият той след двубоя заяви тогава, че се чувства като на 120-годишна възраст. 

Мачът срещу Джоунс Джуниър може и да е демонстративен, но въпреки това се очаква сериозно зрелище, тъй като бившият представител на полу-тежка категория се отказа от бокса едва през 2018 година. За радост на родните фенове на бокса, мачът ще се излъчва в български ефир - ето коя ТВ ще излъчва завръщането на Тайсън

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички