Потвърдено: Майк Тайсън ще е в ъгъла на Нгану за боя с Тайсън Фюри


Потвърдено: Майк Тайсън ще е в ъгъла на Нгану за боя с Тайсън Фюри
Снимка: GettyImages

2889 0

Боксовата легенда Майк Тайсън ще бъде в ъгъла на звездата на смесените бойни спортове Франсис Нгану по време на боя му срещу Тайсън Фюри в Саудитска Арабия на 29 октомври, информира АФП. Нгану и Тайсън обявиха партньорството си в комюнике в четвъртък.

"Не е тайна за никого, че подкрепям Нгану на 100% в този сблъсък на шампиони, заяви Тайсън, който ще участва и в подготовката на боя. - Той има много тежък удар и когато той се стовари, това е краят на мача. Нямам търпение да работя с Нгану и да му помогна да премине на боксовия ринг", допълни американецът.

Нгану няма отличия в професионалния бокс, но 36-годишният камерунски боец си е изградил слава на опасен съперник. Той е спечелил 17 от своите 29 професионални мача, като 12 от тях са с нокаут. Нгану ще спечели повече пари от двубоя си с Фюри, отколкото в цялата си кариера до момента.

Според него решението да се обърне към Тайсън "е едно от най-добрите, които можеше да взема". "Неговият опит и интелект на боксьор ще бъдат важни, за да подобря моята техника под негово ръководство и да спечелия този супер двубой", каза Хищника, както го наричат.

Боят ще се проведе според правилата на професионалния бокс. Последният мач на Тайсън Фюри бе през декември, когато победи сънародника си Дерек Чисора в 10 рунда. Тайсън Фюри пък ще бъде подготвян от боец от UFC за мача с Нгану.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички