Потрес: Покривали скандал с наркотици и участието на Джоузеф Паркър


Потрес: Покривали скандал с наркотици и участието на Джоузеф Паркър
Снимка: Getty Images/Guliver

7575 0

Джоузеф Паркър, който е световен шампион в бокса на WBO от 2016 до 2018 година, е в центъра на обвинения на съда, които касаят международна схема за разпространение на наркотици. Обвинението вярва, че Паркър е свързан с незаконна операция с огромни количества метаамфетамин.

Трима души са осъдени през 2019 година с различни обвинения относно метаамфетамина от Калифорния, както и за снабдяването му в Оукланд. Към този момент Паркър не е осъден или с повдигнати обвинения от полицията и е прекарал 23 месеца в борба за това неговот име да не се замесва в обвиненията, но тази битка е била загубена в петък, 12 март, информира stuff.co.nz.

Името му се държи в тайна от 2019 година, но обвинението спечели битката и вече е публично, като Върховния съд отказва да изпълни молбите на боксьора. Неговите адвокати желаеха всичко да продължава анонимно, а сестра му твърди, че репутацията му ще пострада безвъзвратно, но това не е трогнало съда.

Въпреки че полицията има заповед за обиск на къщата му, Паркър отрича обвиненията и доказателствата срещу него не са били подложени на разглеждане в съда. Обвинението вярва, че Паркър е закупил метаамфетамин и е работил с 3-мата осъдени през 2019 година мъже, за да намерят доставчик. В телефона на единия осъден са намерени разговори между него и дилър, както и между него и Паркър.

Паркър е обвинен и че е човекът, обменил новозеландските долари в щатски такива, за да е възможна поръчката на наркотици. Имало е и трето обвинение към Джоузеф, което обаче впоследствие е било оттеглено.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички