Петър Белберов приключи участието си на Световното първенство по бокс


Петър Белберов приключи участието си на Световното първенство по бокс
Снимка: Българска федерация по бокс

1966 0

Петър Белберов остана на крачка от четвъртфиналите на Световното първенство по бокс в Белград. Родният национал допусна поражение в третия кръг на шампионата на планетата в сръбската столица. В категория над 92 килограма той отстъпи с 0:5 съдийски гласа на турчина Берат Ачар.

Срещата стартира равностойно, като двамата заложиха предимно на защитата и нито един не успя да вземе сериозен превес. След размяна на удари, предимно в ръкавиците, съдиите обаче дадоха леко преимущество на турчина и така Белберов трябваше да вдигне оборотите във втория рунд. Той опита да го направи, като съумя да напипа по-добър ритъм, търсейки основно точни попадения в торса на противника си.

Преди началото на третата част трима от съдиите видяха равна среща и така всичко опря до заключителните 3 минути. В тях 31-годишният българин успя да поразклати Ачар, но на свой ред и той пропусна няколко удара, което се оказа достатъчно за турчина да убеди реферите, че заслужава повече победата.

В понеделник, 1 ноември, на ринга ще се качат последните ни двама боксьори. Във втори мач от следобедната сесия, на ринг А, Хавиер Ибаниес (57 кг) ще срещне Илмар Гонсалес от Колумбия. Двубоят ще се проведе от 14:15 часа. Във вечерния сеанс, който стартира от 19:00 часа, на ринг В ще видим Кристиян Николов. В категория до 80 килограма от около 21:00 часа той ще премери сили с Владимир Мирончиков (Сър).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички