Отнемат титлата на Анди Руис, спечелена в мача с Антъни Джошуа?


Отнемат титлата на Анди Руис, спечелена в мача с Антъни Джошуа?
Снимка: Guliver/GettyImages

23800 0

Мексиканската сензация Анди Руис може да остане без един от поясите, които завоюва при шокиращата победа с технически нокаут срещу Антъни Джошуа в "Медисън Скуеър Гардън". Непобеденият Тайсън Фюри шокира дни преди мача си срещу Том Шварц, че в сблъсъка им може да бъде заложена титлата на WBO, която е притежание именно на Руис.

Защитата на колана на Световния боксов съвет беше следваща в програмата на Антъни Джошуа и, въпреки че няма официално излъчен претендент, от WBO могат да решат да я отнемат от Руис заради предвидения реванш срещу Джошуа, пишат няколко боксови медии.

"Беше ми казано, че в събота вечер може да е заложена титлата на WBO. Получих вътрешна информация, която може би не трябваше да споделям, но възможността това да се случи е много голяма", разкри Фюри преди битката в Лас Вегас през уикенда.

"Наистина това може да се случи - така ми бе казано. В крайна сметка, аз съм линейният шампион (б.р. - боксьор, който не е загубил титлата си на ринга) и всеки, който иска шампионски пояс, трябва да мине първо през мен. Няма значение обаче дали мачът ще е за титлата, или не. Победителят между мен и Том става автоматично претендент - той е №2 в ранглистата, а аз - №3", сподели още Фюри.

Темата обаче далеч не е решена, тъй като за титлата на WBO има още един претендент - Александър Усик. В устава на федерацията е заложено, че всеки шампион, доброволно отказал се от титлата в друга категория (какъвто е случаят с украинеца), получава автоматично претендентско място за титлата в новата категория, в която ще се подвизава. Междувременно титлата може да се върне обратно при Антъни Джошуа, след като той активира клаузата си за реванш срещу Руис и дори обяви къде иска да се бие с шампиона (подробности вижте в този материал).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички