От IBF дадоха зелена светлина на Руис да направи реванш с Джошуа преди бой с Пулев


От IBF дадоха зелена светлина на Руис да направи реванш с Джошуа преди бой с Пулев
Снимка: Getty Images/Guliver

20413 0

IBF даде зелена светлина на Анди Руис да направи реванш с Джошуа преди двубой с Кубрат Пулев. Това означава, че световеният шампион може да се боксира с Кобрата само ако се договори за мач с него, без да е задължен да го направи от наша страна. Това обяви специално за "Тема спорт" Жанет Салазар, която е директор на "Връзки с обществеността" на IBF.

Организацията бе потърсена, за да даде важна информация относно ситуацията около задължителната защита на пояса в тежка категория. Кобрата е официален претендент за титлата на федерацията, като стои в тази си роля вече повече от година. Той самият сподели, че вече е влязъл в преговори с щаба на новия световен шампион, като е близо до уговаряне на сблъсък през ноември в Лае Вегас. От IBF обаче внесоха яснота по повод задължителната защита на американеца с мексикански корени.

"Анди Руис няма задължения към IBF, поне към този момент. Ситуацията е такава, че той трябва да защити първо пояса на WBO, тъй като тяхната организация е пред нас по реда на задължителните мачове. След като го направи, тогава вече може да влезем в разговори за негов противник по нашата ранглиста. Така стои ситуацията към днешна дата.

Той има зелена светлина от нас да направи реванш с Антъни Джошуа или пък да боксира с когото иска. Не мога да кажа колко време ще отнеме, преди да дойде редът на IBF за задължителна защита. Кубрат Пулев остава №1 в нашата ранглиста. Това не означава, че той няма да боксира в следващ мач с Руис. Това решение обаче няма да дойде от нас, а само ако те постигнат договорка помежду си", констатира от САЩ Жанет Салазар.

Междувременно американският боксьор Дионтей Уайлдър посочи своя фаворит за реванша между Антъни Джошуа и Анди Руис (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички