От легера на Джошуа най-накрая обявиха защо битката с Пулев трябва да е на Острова


От легера на Джошуа най-накрая обявиха защо битката с Пулев трябва да е на Острова
Снимка: Gulliver/GettyImages

3131 0

За пореден път битката Кубрат Пулев - Антъни Джошуа беше пренасрочен и сега изглежда все по-вероятно двубоят да се проведе в началото на декември (5-и или 12-и), но все още няма никаква яснота за това дали ще има фенове, или не. Неколкократно Ивайло Гоцев, мениджър на Кобрата, обяви, че има държави, които са готови да приемат битката между двамата, сред които Хърватия и Турция, но в интервю Еди Хърн обяви, че няма нито една държава, готова да осигури условията за провеждането на мача за световната титла. 

Мениджърът на шампиона в тежка категория на професионалния бокс сподели, че е имал идеи двубоят да бъде преместен в чужбина, най-вече Саудитска арабия, но подобни планове не могат да бъдат направени, тъй като ситуацията с Covid-19 не е овладяна и нито една държава не била готова да приеме битката. Най-големият проблем обаче е с осигуряването на пари за провеждането на двубоя. 

"В момента навсякъде по света има проблем. Саудитска арабия трябваше да приеме няколко мащабни събития, но всички са отменени за началото на следващата година. Страната не е в позиция да ги проведе. Саудитска Арабия трябваше да приеме и срещата на G20, но и това не изглежда много сигурно на този етап", започна Хърн. 

"Щеше да е страхотно да не се притесняваме за феновете и просто да проведем битката на територия, която е готова да инвестира в този двубой. Но нито една държава не е готова да осигури инвестицията, защото няма как да бъде сигурна, че ситуацията ще е по-добра през ноември или декември. Все още се намираме на етап, че "нещата изглеждат добре, но предстои да видим". Ситуацията е такава и във Великобритания", каза Хърн и изтъкна, че и двамата боксьори ще загубят много, ако ще се бият без фенове по трибуните. 

"От билети щяхме да съберем поне 5 милиона паунда. Сега тази сума я няма, ако се бият без фенове - от кого ще я вземем? Хонорарът на Джошуа ли ще бъде намален? Или този на Пулев? Има варианти, но засега не са добри", допълни Хърн. 

Докато дойде време за двубоя между двамата, и шампионът, и Пулев, ще са натрупали повече от година извън ринга. Това обаче не пречи на подготовката им за шампионския двубой, а Антъни Джошуа вече претърпя сериозна трансформация за мача с Пулев (подробности тук)

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички