Един Хърн отсече, че иска Антъни Джошуа и Кубрат Пулев да се бият през декември


Един Хърн отсече, че иска Антъни Джошуа и Кубрат Пулев да се бият през декември
Снимка: Instagram

1346 0

Промоутърът на световния шампион в тежката категория на бокса Антъни Джошуа - Еди Хърн, призна, че британецът няма да се бие през ноември месец тази година, както бе планувано, а през следващия - декември, като посочи две основни причини за това решение.

Припомняме, че съперник на носителя на титлите от WBA, WBO и IBF ще е българският боксьор Кубрат Пулев, който ще се опита да се качи на трона в IBF. За срещата между двамата се знае отдавна, но все изниква някаква пречка, заради която следва отлагане, като последната такава е пандемията от коронавирус.

"Това, на което можем най-много да се надяваме през октомври или ноември, е тълпа от 2000 души. Дори не можем да разчитаме на това да отидем някъде зад граница като Саудитска Арабия за по-голяма сума от домакина, защото всяка страна има проблем с коронавируса.

Предвид обстановката вариантите пред нас са 5 или 12 декември. Няма как да е по-рано, защото такъв мач трябва да е пред публика, при това повече от 2000 души. Пред декември Фюри ще има своя мач от трилогията с Дионтей Уайлдър шест дни преди Коледа, така че двете събития ще подгреят нещата за битка между Фюри и AJ през следващата година, стига и двамата да победят" - споделя Хърн.

Обобщено казано, причините са две - от една страна да има повече публика и повече финансови постъпления, а от друга - така ще съвпадат битките между Пулев и Джошуа, както и между Фюри и Уайлдър. Междувременно, Антъни Джошуа претърпя сериозна промяна за мача с Кубрат Пулев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички