Официално: Обявиха датата и мястото за Кубрат Пулев - Антъни Джошуа


Официално: Обявиха датата и мястото за Кубрат Пулев - Антъни Джошуа
Снимка: Getty Images/Guliver

2695 0

Голямото чакане приключи. Близо две години, след като Кубрат Пулев за трети път се превърна в задължителен претендент на IBF, вече има и конкретна дата за боя срещу Антъни Джошуа. Това е 12 декември, а новината бе съобщена и в официалния сайт на българския боксьор.

Срещата ще се проведе в Лондон, като и двамата боксьори са поставили подписа си под договора. Двамата трябваше да се бият още в края на юни месец, но пандемията от коронавируса провали плановете им.

Пулев посяга за втори път към трона на Джошуа . Контузия провали първата им битка за световната титла на 28 октомври 2017 г. в Кардиф. Тогава българинът се отказа от мача заради разкъсан гръден мускул, а на негово място на ринга се появи французинът Карлос Такам.

Ето и как новината бе съобщена от Кубрат:

Моментът настъпи! Кубрат Пулев се изправя срещу Антъни Джошуа на 12-и декември тази година в дългоочакван мач за световната титла по бокс в тежка категория.

Срещата между българина, който от две години и половина е задължителен претендент за пояса на Международната боксова федерация (IBF) и британеца, който понастоящем е световен шампион, ще се проведе в Лондон.

Датата и мястото на събитието вече са окончателни и не подлежат на промяна, а двете страни сложиха подписите си под официалния договор.

Мачът между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа първоначално трябваше да се състои през юни, впоследствие, заради пандемията от коронавирус, бе изместен за юли. Тежката обстановка в Англия и хилядите заразени обаче го отложиха за неопределено време.12-и декември, Лондон!

Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа!

Нека по-добрият победи!

А Еди Хърн прогнозира, че Джошуа ще унищожи Кубрат Пулев и Тайсън Фюри.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички