Непобедимият и плашещ Усик среща Фюри: Как "унищожи" Пулев на ринга? (ВИДЕО)


Непобедимият и плашещ Усик среща Фюри: Как "унищожи" Пулев на ринга? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6884 0

Олександър Усик се изправя срещу Тайсън Фюри в мач с изключителен залог. Победителят ще стане първият абсолютен световен шампион в бокса при най-тежките през този век. Освен това ще запише и прецедент да държи четирите колана (трите утвърдени най-важни на WBC, WBA и IBF, както и този на WBO, който се присъедини към "светата троица" през 2007 година).

Украинецът вече покори полутежката категория, като ще опита да се превърне в едва втория абсолютен шампион и в тази, и в най-тежката категория. Това прави Ивендър Холифийлд през 90-те години на миналия век.

Когато Олександър Усик се изправи срещу Тервел Пулев

Още: Ще излъчи ли БЪЛГАРСКА телевизия Фюри - Усик - битката за абсолютен световен шампион

Вероятно повечето от вас помнят, че Усик всъщност се е изправял срещу български опонент в лицето на Тервел Пулев. Това се случва преди вече над 10 години - през 2012, когато се срещат на Олимпийските игри в Лондон. Те се изправят един срещу друг на полуфиналите, а за съжаление българинът губи тежко с 5:21 точки (2:6, 2:8, 1:7) в категория до 91 килограма.

Как Олександър Усик смаза Тервел Пулев?

В онзи дуел Усик е по-добрият още от самото начало, като взима инициативата с мощна комбинация десен-ляв, която зашеметява Пулев. Във втория рунг украинецът разклаща Тервел с десен ъперкът, а във финалния отново не среща трудности да спечели по точки.

Британското издание SportsMole тогава пише как Усик унищожава Тервел Пулев и доминира тотално над него. Българинът печели бронзов медал, а украинецът впоследствие стига до олимпийското злато. Към днешна дата той е с 21 победи (14 с нокаут) и 0 загуби на професионалния ринг. Пулев пък е с 19 успеха (14 с нокаут) и 1 загуба.

Още: Кой колко ще вземе? Станаха ясни хонорарите на Фюри и Усик

През 2021 година, когато Усик побеждава Джошуа, Тервел се изказва много ласкаво за украинеца: "Усик показа как се играе бокс с акъл и умения за пореден път! Винаги съм знаел, че няма за какво да съжалявам за загубата на Олимпиадата от такъв боксьор като украинеца. За мен е чест, че съм делил един ринг с такъв боксьор като Олександър Усик и не ме е срам, че съм загубил. Преди мача казах, че Джошуа не е играл досега с такъв боксьор и се оказах прав!" - споделя Пулев.

А чрез кадрите по-долу в материала можете да си припомните въпросния дуел. Вижте и 5-те причини да НЕ ПРОПУСКАТЕ шоуто Олександър Усик срещу Тайсън Фюри.

Най-важният, най-великият, най-престижният: Усик срещу Фюри е момент, който ще съжалявате, ако пропуснете

Гледай Фюри - Усик в спор за абсолютен световен шампион 

Независимо от проблемите, които обезателно имат и двамата атлети, битката в събота вечер е най-важната за последните 25 години в тежка категория. Това е първият бой за абсолютен (неоспорим) световен шампион от 1999 година насам и има само един начин да я гледаме - с регистрация и абонамент в стрийминг платформата DAZN (линк за гледане тук). 

Българска телевизия няма да излъчи зрелището, а историческият дуел ще е наличен само в DAZN. Абонаментът за него е 39.99 лева, като освен цялата галавечер, на която ще се разиграят още 2 световни титли, потребителите ще получат 1 месец безплатен абонамент към всички услуги, предлагани от DAZN. 

ГЛЕДАЙ ФЮРИ СРЕЩУ УСИК НА ЖИВО - ЕТО КАК! 

Тези от вас, които поради една или друга причина няма да имат възможност да гледат битката, могат да следят всичко най-интересно от галавечерта Фюри - Усик НА ЖИВО в Sportlive.bg

Гледайте зрелището Фюри - Усик тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички