Най-важният, най-великият, най-престижният: Усик срещу Фюри е момент, който ще съжалявате, ако пропуснете


Най-важният, най-великият, най-престижният: Усик срещу Фюри е момент, който ще съжалявате, ако пропуснете
Снимка: GettyImages

2255 0

Независимо дали сте върли фенове на бокса, или просто харесвате спорта, няма как да останете безразлични към това, което предстои да се случи. В момент за историята, Олександър Усик се изправя срещу Тайсън Фюри в епичен дуел, за който и двамата само са мечтаели през годините - битка за абсолютен световен шампион. 

Феновете на бокса при най-тежките не са виждали такъв сблъсък от 1999 година, когато на два пъти един срещу друг се изправят Ленъкс Люис и Ивендър Холифийлд, като след спорно равенство в първия бой, Люис печели по точки втория и до ден днешен е последният абсолютен шампион в категорията. 

Гледайте Усик срещу Фюри в мача за абсолютен световен шампион

Най-важният мач за историята

Един измежду Фюри и Усик ще се превърне в едва 29-тия абсолютен световен шампион. Също така обаче, победителят ще постигне нещо невиждано - събиране и на 4-те най-големия пояса в професионалния бокс. WBO бива прибавена към "светата троица" през 2007 година, като оттогава никой не е държал и 4-те пояса за световен шампион. Дори великите братя Кличко не го постигнаха, до голяма степен заради обещание никога да не се бият помежду си. 

Сега, Усик или Тайсън Фюри ще е първият в историята на тежка категория, държащ 4-те пояса. В същото време, украинецът може да се превърне в едва 3-тият боксьор, който е абсолютен световен шампион на две дивизии, след като събра всички колани при полутежките преди да направи скока при най-големите атлети в бокса. 

Фюри е фаворит за званието

Величие и спортно безсмъртие  

Тайсън Фюри и Олександър Усик са единствените двама боксьори в дивизията, които никога не са разочаровали феновете си. Дори в не най-добрата си форма, и двамата задържаха дълго време своята доминация над останалите. Фюри прегази Уайлдър и Кличко, а Усик се подигра с Джошуа в два дуела. Двамата са безспорно най-заслужилите в момента в категорията. 

Затова и този двубой е толкова важен - не само ще видим битка за абсолютен световен шампион, но в действия ще видим и двамата най-постоянни боксьори изобщо в спора. Двама непобедими титани, които ще се впуснат в битка за величие и спортно безсмъртие. 

Усик може да се превърне в един от малкото

Престижът

Да си световен шампион е най-големият връх в професионалния бокс. След добавянето на 4-ти пояс към най-значимите в спорта, както и все по-сериозните мениджърски игри, феновете не са и предполагали, че някога отново ще видят битка за абсолютен световен шампион. За щастие, такава ще има тази събота (18.05). И пред очите на цял свят, един измежду Усик и Фюри ще остане непобеден и ще може да се назове "абсолютен, неоспорим световен шампион" - какъв по-голям връх от това?! 

Зрелището Усик - Фюри ЩЕ се излъчва в България 

Феновете на бокса у нас ще имат златен шанс да станат свидетели на най-важния двубой в тежка категория на професионалния бокс! Въпреки че българска телевизия няма да предава събитието, то ще е достъпно за всички в България, както ив  още 235 страни, благодарение на стрийминг платформата DAZN, която ще излъчи цялата галавечер + мегасъбитието на живо, както и на запис по всяко време в рамките на 30 дни след събитието (линк за регистрация и абонамент). 

Закупуване на "pay-per-view" пакета е на стойност 39.99 лева, като в това влиза и 1 безплатен месец абонамент за DAZN, както и възможност да се гледат стотици продукции в платформата, включително боксовото зрелище на запис по всяко време. 

Абонирайте се за зрелището Фюри - Усик

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички