Немислимото се случи: Tайсън Фюри отказа Олександър Усик, обяви контузия (ВИДЕО)


Немислимото се случи: Tайсън Фюри отказа Олександър Усик, обяви контузия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5480 0

Тази събота (18 май) ще се състои уникалната боксова галавечер в Рияд, Саудитска Арабия, в която Олександър Усик и Тайсън Фюри ще излязат един срещу друг в мач, в който победителят ще си тръгне с всички световни титли при най-тежките и ще бъде обявен за абсолютен шампион в тежка категория.

Припомняме, че този двубой трябваше да се състои на 17 февруари 2024 година, но поради контузия, обявена от Тайсън Фюри, организаторите и Олександър Усик бяха принудени да изтеглят битката за 3 месеца по-късно.

Фюри срещу Усик само в DAZN.com

Още: Тайсън Фюри срещу Олександър Усик: Кога, къде, ТВ излъчване, фаворит - всичко важно за битката на едно място

Контузията на Тайсън Фюри, която шокира света

На втори февруари бе обявено, че двубоят между Циганския крал и Усик се отлага. Агенцията, с която Фюри работи - "Queensberry Promotions", анонсираи потвърди травмата на британския боксьор.

Според информацията на промоутърите, по време на спаринг сесия с хърватския си партньор - Агрон Смацкин, Фюри е бил ударен неприятно, като това е предизвикало разрез в областта над дясното око. 

 

 

Още: 5 причини да НЕ ПРОПУСКАТЕ шоуто Тайсън Фюри - Олександър Усик

Само няколко дни по-късно обаче от Саудитска Арабия и отговорникът за спортните събития в страната - шейх Тюрки Алалшик, заплашиха лагера на Фюри с глоби, ако битката не се състои през 2024 година. В крайна сметка, бяха взети нужните мерки и боят бе обявен официално с новата дата - 18 май.

Първи абсолютен световен шампион от много време насам

За последно с титлата "абсолютен световен шампион в тежка категория" можеше да се нарече американецът Ленъкс Люис, който постигна това през далечната 1999 година. Сега шанс да пренапишат боксовата история ще получат Тайсън Фюри и Олександър Усик.

Фюри срещу Усик само в DAZN.com

Още: Дебютантът, който едва не лиши Тайсън Фюри от званието "непобедим" (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички