Напрежението расте! Усик разкри плановете си и изригна срещу Фюри: Тайсън, ти си пиянде!


Напрежението расте! Усик разкри плановете си и изригна срещу Фюри: Тайсън, ти си пиянде!
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

2585 0

Световният шампион в тежка категория по бокс при професионалистите Олександър Усик разкри, че желае да организира мач срещу Дионтей Уайлдър, след като победи Тайсън Фюри и стане абсолютен световен шампион в категорията. 35-годишният украинец спечели за втори срещу Антъни Джошуа по-рано тази година и защити поясите си.

Иначе Фюри пожела да се боксира с него още през декември, но Усик отсече, че има нужда от повече време за възстановяване след мача със сънародника на „Циганския крал“.

Планът на украинеца е да се бие с Фюри през първата половина на следващата година. Идеята включва и мач срещу Дионтей Уайлдър след боя с англичанина.

Фюри, ти си пиянде. След като се отърва от Тайсън Фюри, ще започнем разговори с Дионтей Уайлдър“, обяви Усик пред „ESNEWS“. 

Междувременно промоутърът на украинеца Алекс Красюк направи интересно разкритие. Той съобщи, че „Циганския крал“ е пропуснал шанс на да се бие с Олександър в началото на тази година.

Тайсън Фюри не пожела да го направи. Дилиан Уайт и Антъни Джошуа бяха готови да изчакат, всичко беше готово за мач Усик - Фюри през февруари. Не мога да кажа, че той се е уплашил, но чух слухове, че е бил посъветван да изчака още за мач с Усик“, сподели Красюк.

Циганския крал ще се изправи за трети път срещу Дерек Чисора на 3 декември. При победа се очаква да се стигне и до битка с Усик. Нещата около организирането на боя между Фюри и украинеца вече се пекат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички