Бащата на Фюри с разтърсващ разказ: Бебе Тайсън тежеше едва 450 гр. и лекарите казаха, че ще умре


Бащата на Фюри с разтърсващ разказ: Бебе Тайсън тежеше едва 450 гр. и лекарите казаха, че ще умре
Снимка: Guliver/GettyImages

1826 0

Джон Фюри, бащата на световния шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри, е написал разтърсващ разказ за своята история. А британските медии разпространяват откъси от книгата - най-вече частите, посветени на Тайсън.

В една от първите глави той разказва как не се е очаквало недоносеното бебе да оцелее, но той е бил сигурен, че синът му ще се справи и ще се превърне в силен мъж.

Бебето, което оцеля и стана световен шампион

"Нощта, в която се роди Тайсън, е нещо, което никога няма да забравя. Беше през август и бебето трябваше да се роди след седем седмици. Съпругата ми Амбър и аз имахме проблеми с предишни раждания.

Като чух, че е започнала да ражда, напуснах работа и отидох направо в болницата в Манчестър. Беше отвратителна нощ с гръмотевици и светкавици, дъжд се лееше, сякаш беше краят на света", разказва той.

"Отново имаше усложнения за моето момче. Тайсън беше роден преждевременно и тежеше едва 450 грама - достатъчно малък, за да се побере в дланта ми. Лекарите казаха, че няма да успее, но аз видях нещо съвсем различно. Малък воин с блясък в очите и вдигнат юмрук, сякаш беше готов да поеме света.

Тогава казах на лекаря: "Това момче е специално. Ще живее и ще бъде почти 2 метра висок, ще тежи над 100 кг. А един ден ще бъде световен шампион в тежка категория, запомнете думите ми. Когато циганин получи странно усещане в стомаха си, винаги трябва да го слушате. Шансовете това да се случи са огромни", допълва още Джон за историята на сина си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички