Ленъкс Люис разсипа рефера и посочи най-важния извод за Антъни Джошуа след мача


Ленъкс Люис разсипа рефера и посочи най-важния извод за Антъни Джошуа след мача
Снимка: Guliver/GettyImages

3853 0

Легендарният боксьор Ленъкс Люис е един от многото, които останаха недоволни от решението на рефера да прекъсне битката между Антъни Джошуа и Карлос Такам в 10-ия рунд. Бившият шампион е на мнение, че мачът е трябвало да приключи "по един или друг начин", но не и с намеса на Фил Едуардс.

"Ранно спиране на двубоя... винаги има нещо такова в днешно време. Щеше да е хубаво мачът да продължи и да видим как щеше да приключи всичко. Такам все още изглеждаше силен и мислеше трезво. Но наистина страхотен тест за Антъни Джошуа, и то със счупен нос", коментира Ленъкс Люис след мача.

В същото време той сподели, че най-важният извод от мача е, че Джошуа е доказал, че може да се справя и в тежки ситуации. Както е известно, носът на шампиона беше счупен още във втория рунд, но той се справи със затрудненото дишане и успя да се измъкне от деликатната ситуация.

"Това беше точният мач, от който той имаше нужда - битка, която ще му помогне да придобие опит, а и му показа как да се справя с непредвидими ситуации. Със сигурност не беше в най-добрата си форма, но понякога ще се бие в мачове, в които няма да е на 100%. Точно в такива мачове трябва да намери начин да се справи и сега успя да го направи. Някои се разпадат, когато им бъде счупен носът. Но той запази присъствие на духа и контролираше битката", допълни най-голямото име в историята на британския бокс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички