Лекар се притесни относно рисковете за здравето на Майк Тайсън преди битката с Джейк Пол


Лекар се притесни относно рисковете за здравето на Майк Тайсън преди битката с Джейк Пол
Снимка: Getty Images

2391 0

Големият Майк Тайсън се готви за завръщане на ринга в битка срещу Джейк Пол, но се породиха опасения за здравето на бившия шампион в тежка категория. Особено предвид възрастта му и дългото отделяне от професионалния бокс.

Тайсън, който сега е на 57 години, е неактивен от 2005 година и е изправен пред риск от сериозни здравословни проблеми, включително мозъчен кръвоизлив заради решението си да се върне на ринга. Освен ограничената му скорошна активност, опитът на Тайсън рязко контрастира с младежката енергия на Пол, който на 27 години се цели в бъдещи титли. Тази драстична възрастова разлика предизвика спорове в боксовата общност.

Притеснителни твърдения до какво може да доведе двубоя за Тайсън

Майк Тайсън се готви усилено за мача с Джейк Пол

Още: УАУ: Майк Тайсън показа брутална форма на 57 години - дори го обвиниха в измама (ВИДЕО)

Преподавателят по медицина Стивън Хюз обясни какви са потенциалните опасности, пред които е изправен Тайсън. Включително субдурален хематом - състояние, при което мозъчните вени се разкъсват - което може да доведе до объркване, загуба на съзнание и дори смърт.

Историята със злоупотребата с алкохол на легендарния боксьор изостря тези рискове, тъй като може да причини свиване на мозъка и да увеличи вероятността от разкъсвания на вени. Хюз също предупреждава за сърдечна фиброза, сърдечно заболяване, дължащо се на екстремни упражнения на средна възраст, което излага Тайсън на риск от сърдечна недостатъчност или внезапна смърт.

Развълнуван от предизвикателството

Въпреки тези опасения, интензивният тренировъчен режим на Тайсън, демонстриран в социалните медии, предполага, че той не е обезпокоен. "Очаквам с нетърпение да изляза на ринга с Джейк Пол", каза Тайсън преди двубоя. Предстоящият боксов мач в тежка категория между бившия безспорен световен шампион в тежка категория Тайсън и Пол трябва да се проведе на 20 юли 2024 г. на стадион AT&T в Арлингтън, Тексас.

Още: Бивш шампион: Притеснявам се Майк Тайсън да не нанесе много щети на Джейк Пол

Джейк Пол потвърди мача с Тайсън и се закани да "приспи" легендата

Майкъл Бенсън анонсира: Майк Тайсън се завръща на ринга за мач с Джейк Пол

Тайсън, Али, Фюри, Джошуа: Най-паметните и брутални нокаути, които боксовият свят помни (ВИДЕО)

Железния Майк говори: Каза какво мисли за всеки от Джошуа, Фюри, Усик и Уайлдър

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички