Кървави спаринги отказали братя Кличко да се бият един срещу друг


Кървави спаринги отказали братя Кличко да се бият един срещу друг
Снимка: Gulliver/GettyImages

2858 0

Бившият хегемон в бокса тежка категория Владимир Кличко разказа защо никога не се е изправял срещу брат си Виталий на ринга. Украинецът разкри, че в миналото двамата братя са си устройвали кървави спаринги, защото били много амбициозни. Владимир беше притежател на коланите на WBO, IBF, IBO и WBA в категорията, а Виталий е печелил тези на WBО и WBC.

"Ние сме невероятно амбициозни и всеки искаше да бъде първи. Това беше в кръвта ни, но ние се обичахме и се уважавахме. Никога не сме се били един срещу друг на турнири, но го правехме на спаринги и те не бяха никак забавни", призна Владимир пред "CNN".

"Беше доста емоционално и кърваво. След една от тези тренировки, след като се контузихме, решихме, че е по-добре да не го правим. Това е нещо, което обещахме и на майка ни. Тя каза: "Може да се боксирате както искате, но  обещайте ми едно: че никога няма да се биете помежду си на ринга", допълни Кличко. Преди години стана ясно, че им е била предлагана огромна сума, за да се бият, но братята са я отказали (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички