Кубрат Пулев: Победа над Ковальов може да изстреля Тервел до мач за световната титла


Кубрат Пулев: Победа над Ковальов може да изстреля Тервел до мач за световната титла
Снимка: БГНЕС

1915 0

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев говори преди боксовата галавечер в Калифорния на 14 май, когато той и неговият брат Тервел ще се качат на ринга съответно срещу американеца Джери Форест и руснака Сергей Ковальов, който е бивш световен шампион. Именно битката между Тервел и Ковальов ще бъде основното събитие за вечерта, а Кубрат се надява, че победа над този съперник ще отвори пътя на брат му към мач за световната титла.

"Много труден съперник, ако той успее да го преодолее, това е един огромен успех за България, за българския бокс, за него самия и смятам, че наистина ще го изстреля нагоре в ранглистата и предполагам, че след това ще има и мач за световната титла", заяви Кубрат Пулев в предаването "Арена Спорт" по БНТ.

"Надявам се да победи, противникът му е много опитен, много труден, много обигран. Тервел придоби необходимия опит, който да му даде необходимата самоувереност. Смятам, че ще е напълно в реда на нещата, защото и той премина през много мачове и битки, много победи, той няма загуба и се надяваме да продължава така", каза Кубрат.

"Тренираме здраво и се подготвяме, защото двата мача са много сериозни. Трябва да имаме целия арсенал от оръжия, за да може във всяка една ситуация да можем да реагираме, защото играта се мени в движение и не всичко може да се предвиди като тактика и стратегия преди мача.

Смятам, че съм достатъчно опитен на професионалния ринг, за да мога да изляза от всяка една ситуация, но да се надявам, че всичко ще мине по-безпрепятствено. Всеки един противник играе за победа и всеки може да я постигне, както казваме в бокса - въпрос на един удар. Именно затова е толкова интересен и зрелищен боксът", завърши Кубрат Пулев.

Още боксови новини за Кубрат и Тервел Пулеви четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички