Кубрат Пулев нае американски топтреньор за мача с Джошуа


Кубрат Пулев нае американски топтреньор за мача с Джошуа
Снимка: БГНЕС

32472 0

Българският боксьор Кубрат Пулев е сериозно нацелен в световната титла на IBF, за която ще се бори на 20 юни в Лондон. Тогава Кобрата излиза на ринга срещу притежателя на тази титла Антъни Джошуа, който държи титлите и на WBO и WBA. Специално заради този двубой Пулев е наел нов треньор, информира Boxing Scene".

Става дума за американския специалист Джо Гусън, който е член на Залата на славата по бокс в Калифорния. Специалистът сам обяви новината за сътрудничеството с българина. "Ще бъда на ринга с Кубрат Пулев. Аз съм неговият нов треньор. Ще летя за България следващата седмица и след това отивам в Лондон за пресконференция по-късно този месец", обяви Гусън пред "Fox".

Според "Boxing Scene" услугите на американеца ще засилят шансовете на Пулев да спечели световната титла срещу Джошуа. "Джо е отличен треньор и Кубрат ще бъде на 100% готов да шокира света на 20 юни", заяви пред изданието промоутърът на българина Боб Аръм.

"Говорих с неговия ко-промоутър Ивайло Гоцев и това е съвършена сделка. Нямам търпение. Той е страхотен боец, загуби само веднъж и това се случи срещу Кличко", каза още Гусън. Не става ясно дали Кобрата се е разделил с досегашния си треньор Ули Вегнер или ще работи и с двамата за големия мач. А дали ще има клауза за реванш в договора между Пулев и Джошуа вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички