Кубрат Пулев: Имам по-добра техника и от Джошуа, и от Руис


Кубрат Пулев: Имам по-добра техника и от Джошуа, и от Руис
Снимка: БГНЕС

4423 0

Кубрат Пулев отново заяви, че очаква да се боксира за световната титла на IBF в края на април, като не вярва да овакантят титлата.  Кобрата е задължителен претендент на федерацията в тежка категория, като трябва да се изправи срещу носителя на пояса - Анди Руис или Антъни Джошуа.

"Предполагам, че в края на април трябва да се проведе срещата. Има достатъчно време. Готов съм. Не ми се вярва да овакантят титлата. Готов съм да се бия здраво, виждам го и знам как ще се случи. Ще бъде изключително трудно, но ще успея", заяви Кубрат пред БНТ.

"Познаваме отлично всички аспекти от играта на двамата. Ако трябва да съм откровен, смятам че Джошуа би бил доста удобен за моя стил на ринга. Той е по-висок, силен и такива опоненти ми пасват. Трябва да подчертая, че имам изключително подходяща техника за играта и на двамата. Техниката ми е на по-добро ниво от тази на Джошуа. На Руис също.

Джошуа подцени Руис в първия мач, ако Руис обаче е отдаден в тренировките и не се е главозамаял от славата, която го връхлетя, може отново да победи. Той го направи безпомощен и се видяха много минуси в играта на Антъни. Надявам се пак да го победи, защото не ми харесва английската надменност", сподели Пулев.

Кобрата допълни, че си е направил изводите от срещата с Владимир Кличко преди 5 години, когато отново атакува титлата на IBF, но бе отказан в петия рунд. "Направил съм си изводите от мача с Кличко и няма да допусна същите грешки. Победих много добри противници оттогава, взел съм си поуките. До няколко месеца ще стане ясно дали това е така. Дай Боже да не направя грешките, които допуснах тогава". 

А защо последният мач на Кобрата е бил заплашен от прекратяване вижте в този материал. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички