Комисията на WBA решава до седмица ще има ли мач за титлата между Пулев и Чар


Комисията на WBA решава до седмица ще има ли мач за титлата между Пулев и Чар
Снимка: Getty Images

5485 0

Световната боксова асоциация ще реши до седмица дали най-добрият български боксьор в тежка категория - Кубрат Пулев, ще получи разрешение да се бие за една от двете титли на WBA срещу Махмуд Чар, пише "Спортната джунгла".

Кой и как решава?

В последните дни на месец януари предстои да се събере на заседание рейтинговата комисия на организацията. На него ще се дискутира дали българинът ще бъде поставен в топ 15 на WBA, а довод за това е победата му над Анджей Вавржик в края на 2023 година.

Има две пречки мачът да се проведе

Комисията заседава всеки месец, като на сбирките се отчитат резултатите от боксовите галавечери и се вписват промени в ранглистата на организацията. Предложенията се обсъждат и се гласуват.

Два варианта пред Кобрата

На този етап има двама боксьори, които Кобрата може да замени - Джарел Милър (САЩ), който бе арестуван за кражба на автомобил, и Филип Хъргович. Хърватинът е официален претендент на друга професионална организация.

Пулев трябва да е в топ 15 на WBA

Двете пречки пред мача

Единственият начин Пулев да се боксира с носителя на регулярния пояс на WBA - Чар, е да влезе в ранглистата. В момента се проучва и другата пречка за провеждане на битката - делата на германеца срещу организацията. А ето колко пари спечели Кобрата от последния си мач. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички