Кубрат Пулев обяви кога ще се бие отново за световна титла, при победа го чака Усик или Фюри


Кубрат Пулев обяви кога ще се бие отново за световна титла, при победа го чака Усик или Фюри
Снимка: Lubomir Asenov / LAP.bg

5029 0

Звездата в професионалния ни бокс Кубрат Пулев отново посяга към световната титла. Той ще се боксира срещу Махмуд Чар за редовната световна титла на WBA, като новината потвърди Кобрата пред немския "Bild".

Първи преди това съобщиха американският боксов журналист Дан Рафаел и интернет порталът Boxen1.com, като имаше и информации след това, че сблъсъкът е под въпрос заради 2 основни проблема.

Потвърдено: Кубрат Пулев ще се бие за световна титла

Още: Артур Бетербиев размаза Калъм Смит и се фокусира върху Димитрий Бивол (ВИДЕО)

Изглежда, че те не са на дневен ред, тъй като Пулев даде повече подробности пред авторитетното немско издание. "Да, договорите са подписани. Ще се бия с Чар за световната титла".

Относно това къде ще се проведе битката: "Все още не е обявено мястото. Предполагам, че е в Саудитска Арабия или в Европа. Крайната посочена дата е 30 март", допълни Кобрата, който вече тренира.

Кубрат Пулев бе на ринга последно през декември

"Имам много силни спаринг партньори. Тъй като бях на ринга едва през декември, все още съм в добра форма. Сега искам да донеса титлата в България. Който е трудолюбив и вярва в себе си, Бог му дава шанс. Така е в живота".

Чар е редовен световен шампион на WBA и разбира се иска да защити титлата си срещу Пулев. Напоследък си търсеше съперник. след като уговорена битка срещу Джарел Милър не се състоя. По-рано WBA лиши Чар от световната титла, но роденият в Кьолн спечели в съда и следователно си я върна.

Още: Мачът на Кубрат Пулев за титлата под въпрос, има 2 сериозни проблема

Победителят ще се изправи срещу Фюри или Усик

Промоутърът на Чар също потвърди: "Договорите са подписани. Битката предстои. Стига да няма проблеми с изпълнението на задълженията на Пулев, битката продължава. Надявам се Пулев да изпълни задълженията си. Чар вижда Пулев като добър противник за връщане в големия бокс.

Чар проведе последната си битка през декември 2022 г. и спечели срещу Нури Сефери. Пулев спечели по точки срещу поляка Анджей Вавжик през декември 2023 г.

Това е третата битка на Пулев за световна титла. Той загуби от Виталий Кличко през 2012 г. и от Антъни Джошуа през 2020 г. След това победителят от битката Пулев срещу Чар трябва да се изправи срещу победителя от битката Фюри срещу Усик.

Още: Кубрат Пулев отново на ринга в България! Получава нов шанс за световна титла

"Разбирам някои хора, които бият децата си": Кубрат Пулев с откровения за бащинството

СНИМКА: Андреа шокира Кубрат Пулев - пофлиртува с... Антъни Джошуа

След ужасяващото представяне, Уайлдър избухна като Пулев: Продължаваме напред!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички