Мачът на Кубрат Пулев за титлата под въпрос, има 2 сериозни проблема


Мачът на Кубрат Пулев за титлата под въпрос, има 2 сериозни проблема
Снимка: LUBOMIR ASENOV / LAP

5776 0

Обявеният по-рано мач на Кубрат Пулев срещу Махмуд Чар за титлата на Световната боксова асоциация (WBA) в тежка категория никак не е сигурен. Появи се информация, че боксовият сблъсък между двамата е планиран за месец март 2024 година в България, но все още няма точна дата за сблъсъка.

Мачът на Кубрат Пулев е под въпрос

И явно си има конкретна причина да е така. Според "Спортната джунгла", който цитира източник, запознат със ситуацията, има две причини, поради които срещата не е обявена официално. В четвъртък известният американски боксов специалист Дан Рафаел публикува новина за двубоя. Според негов източник двете страни вече са подписали договор, а срещата е планувана за март в България.

Още: Тъжна вест: На 66-годишна възраст почина дългогодишният треньор и бивш национален състезател по бокс Георги Долапчиев

Кубрат Пулев бе за последно на ринга през декември

WBA е получила запитване от щаба на Кобрата за подобен мач, но то не е потвърдено. В искането за организиране на битката са посочени две локации – България и Саудитска арабия, добави още източникът на Спортната джунгла.

Два сериозни проблема пред Кубрат Пулев и мача за световната титла

В момента Световната боксова асоциация разглежда запитването от щаба на Пулев, но има два проблема. Единият е, че Кобрата не е в топ 15 на ранглистата, а той трябва да бъде ранкиран за подобен сблъсък. В противен случаи боксьорите преди него може да заведат дори и съдебни дела срещу WBA, пише "Спортната джунгла".

Още: Кубрат Пулев отново на ринга в България! Получава нов шанс за световна титла

Вторият проблем е по-голям. Той е свързан с Чар, който спечели титлата през 2019-а срещу Александър Устинов, но оттогава не е правил защита на пояса. През последните няколко години той заведе дела срещу промоутъри и дори срещу WBA, като още процесите са не са приключили. Едно от делата на Чар, в което той иска 12.5 млн. долара, включва и мениджърите на Кубрат Пулев – Epic Sports и е заради пропадналия мач на немеца с Тревър Брайън. Кобрата се завърна на ринга с победа над поляк в САЩ, като още тогава заяви, че иска скоро нов двубой.

"Разбирам някои хора, които бият децата си": Кубрат Пулев с откровения за бащинството

СНИМКА: Андреа шокира Кубрат Пулев - пофлиртува с... Антъни Джошуа

След ужасяващото представяне, Уайлдър избухна като Пулев: Продължаваме напред!

Изненада: Колко пари взе Кубрат Пулев за мача с Вавржик - не е бил най-добре платеният

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички