Коя ще е следващата битка на Джошуа?


Коя ще е следващата битка на Джошуа?
Снимка: Gulliver/GettyImages

6335 0

Антъни Джошуа  победи Джоузеф Паркър на „Принсипалити стейдиъм“ в Кардиф и вече притежава титлите на WBA, IBF и WBO. Британецът вече е на път да осъществи голямата си мечта и да стане "абсолютен световен шампион", но за тази цел ще трябва да победи и Дионтей Уайлдър, който държи титлата на WBC.

Именно и това е битката, която всички в света на бокса искат да видят. Според повечето боксови анализатори обаче феновете ще трябва да почакат такова зрелище. Има три по-вероятни съперници, които може би ще се изпреварят Уайлдър.

Джарел Милър е водещият кандидат за следващ съперник на Антъни Джошуа. Според наблюдателите американският боксьор се е представил много силно срещу Мариуш Вах на 11 ноември, но въпреки това от лагера на Джошуа го смятат за сравнително безопасен противник, Той има 20 победи (18 с нокаут) и 1 равен. Може би най-неприятнят вариант е Александър Поветкин, срещу когото със сигурнoст няма да бъде толкова лесно на AJ. Ако от WBA обаче направят Поветкин задължителен противник за Джошуа, то британецът няма да има друг избор. На галавечерта на Джошуа и Паркър Поветкин размаза Дейвид Прайс в мача за сребърните титли на WBA и WBO. Той го нокаутира тежко в началото на петия рунд.Третият вариант за Джошуа е Брайън Дженингс, който би предизвикал и доста голям интерес.Той има само две загуби от Владимир Кличко и Луис Ортис.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички