Какво научихме от победата на Джошуа срещу Паркър?


Какво научихме от победата на Джошуа срещу Паркър?
Снимка: Gulliver/GettyImages

3471 0

Антъни Джошуа победи Джоузеф Паркър, като това беше първият му успех без нокаут от 21 битки на професионалния ринг. С този успех звездата от Острова обедини трите световни титли в WBA, WBO и IBF.

Джошуа показа защо е истински шампион

Победата на Джошуа не дойде толкова лесно, колкото мнозина очакваха. В първата половина на мача британецът трябваше да се потруди доста, за да надделее над Паркър. Новозеландецът използва тактика, която никой не вярваше да успее, но в крайна сметка успя да затрудни Джошуа и заради това заслужава да му се даде кредит на доверие. Когато обаче AJ трябваше да покаже защо е световен шампион го направи. Той разбра, че няма да нокаутира Паркър и затова започна да използва лявото си кроше повече, което нацели няколко пъти Джоузеф. 

Джошуа няма намерение да се боксира в САЩ

Веднага след победата си Антъни заяви, че достатъчни преди него боксьорите са обикаляли по Америка, за да се боксират и това вече ще спре. Който желае да се изправи срещи него, ще трябва да го направи във Великобритания. Той обясни това негово решение и с това, че генерира невероятни приходи и пълни стадиони. Той обаче се нуждае от бой в САЩ, макар и да не го осъзнава. Там той може да генерира дори и повече приходи само с един мач и шоуто е гарантирано, пише още в анализа си Sportingnews.

Човекът по средата

По принцип по времето на такъв боксво двубой съдията на срещата би трябвало да е невидим. Неговата задача е да следи за фаулове, да брои за нокаут и да разделя боксьорите, ако има задържане. Все пак реферът на този мач влезе за малко в историята, вместо да бъде наблюдател. В началото на петия рунд Паркър и Джошуа започнаха да си разменят удари, но съдията изглежда се развълнува повече и реши да застане помежду им и да ги спре. След известно време позволи на Джошуа да поиска прекъсване, след като имаше проблем с ръкавицата, а единствено съдиите може да обявят прекъсване, не и боксьорите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички