Желязната брадичка на Джоузеф Паркър издържа, но Антъни Джошуа си тръгна с титлите в тежка категория (ВИДЕО)


Желязната брадичка на Джоузеф Паркър издържа, но Антъни Джошуа си тръгна с титлите в тежка категория (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

45072 0

За първи път в своята кариера Антъни Джошуа трябваше да играе 12 рунда. Това се случи на "Принсипалити Стейдиъм" в Кардиф срещу новозеландеца Джоузеф Паркър. AJ обаче спечели срещата след единодушно съдийско решение, като по този начин той ще се прибере в къщи с титлите на IBF, WBA и WBO. 

Това бе първи мач, в който Джошуа не постига нокаут, а Паркър допуска първа загуба в кариерата си. AJ вече има на сметката си 21 успеха, 20, от които с нокаут. Представителят на Нова Зеландия остава с 24 успеха, 18 от тях с нокаут, а вече има и едно поражение в сметката си.

I-ви рунд

В първия рунд на мача Джоузеф Паркър започна по-агресивно и с леви прави търсеше целта. Антъни Джошуа обаче се защитаваше добре, като в средата на рунда намери начин да отговори на съперника. В края на откриващия рунд Джошуа пласира ляво кроше в главата на Паркър, а след това последва и десен прав в тялото на новозеландеца. 

II-ри рунд

Втората част стартира с много по-ясна атака на Джошуа, което накара Паркър да мине във фаза защита. Още в началото частта дясната ноздра на Паркър започна да кърви. 35 секунди преди края на втори рунд Паркър пласира дясно кроше в главата на опонента, след което последва и второ. Джошуа отговори с два леви прави в целта.

III-ти рунд

В третия рунд Джошуа отново започна с атаките и осъществи добра комбинация от прави и крошета, с които накара Паркър да търси клинч. 

IV-ти рунд

В рунд №4 и Джошуа се "включи в играта", като започна още по-настоятелно да търси брадичката на съперника. В края на частта Джошуа "вкара" десен прав в челото на противника.

V-ти рунд

Петият рунд започна с ляв прав в главата на Паркър. Веднага след това той опита отговор, но Джошуа избегна опасността. В средата на рунда Паркър подгони съперника по ринга,но британецът пазеше дистанция. Последва десен прав в главата на AJ, което до момента е най-доброто попадение на новозеландеца. 

VI-ти рунд

Рундът стартира с тежки удари от двамата боксьори, които бяха разтървани край въжетата. Дясно кроше в главата на  Паркър, на което той отговори с ляво кроше. Паркър пласира прекрасен ъперкът в средата на частта. Британецът отговори с ляв прав за завършек на рунда.

VII-и рунд

Седмата част ще бъде за британския №1. Той стартира остро, намери на няколко пъти главата на спъерника, но по нищо не личи Паркър да бъде разклатен. Левите прави на Джошуа все по-често намираха целта.

VIII-и рунд

Левите прави на Джошуа продължаваха да бъдат основно оръжие, но Паркър отговори успешно с дясно кроше. Все по-често се стигаше до клинч. Двамата си размениха леви крошета минута преди края на частта. 30 секунди преди края Джошуа успя да пласира и десен ъперкът.

IX-и рунд

Още с гонга британецът полетя от своя ъгъл в търсене на атака. Той успя да стовари десен ъперкът точно преди да изтече първата минута от рунда. Левите прави на Джошуа продължаваха да намират целта. В заключителните секунди на частта Паркър намери път към главата на съперника, но не успя да нанесе серия от удари.

X-и рунд

Още в началото на десетия рунд лицето на Паркър бе окървавено. Умората започна да мъчи новозеландеца, което си личеше в движението му по ринга. Това е още един рунд, който със сигурност отива на сметката на Джошуа.

XI-и рунд

В този рунд си пролича, че Паркър ще търси победа с нокаут. Той започна да играе по-открито, което даде шанс на Джошуа да нанесе няколко тежки крошета. Дясно кроше в главата на Паркър разклати леко представителя на Нова Зеландия. Ударите в главата на Паркър валяха един след друг.

XII-рунд

В последния рунд на мача Джошуа продължи с атаките с ляв прав, които все така успешно даваха резултат. Срещата завърши с десен прав от ръкавиците на Джошуа.

ВИЖТЕ СУМАТА, КОЯТО ДЖОШУА И ПАРКЪР ЩЕ ВЗЕМАТ ЗА БИТКАТА СИ В КАРДИФ

Галавечерта в Кардиф започва в 20:00 часа българско време, а двамата се очаква да излязат на ринга след 00:15 часа. Засега няма официална информация в колко ще започне битката между непобедените до момента боксьори, а вие може да следите шоуто Антъни Джошуа - Джоузеф Паркър НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Препълненията стадион "Принсипалити" със сигурност ще очаква сериозно зрелище. В последния двубой много от феновете там трябваше да гледат Антъни Джошуа срещу Кубрат Пулев, но заради контузия българинът се отказа. Последва битка с Карлос Такам, която се оказа и най-трудната за Джошуа до момента, но въпреки това завърши с нокаут.

НА ЖИВО: Галавечерта на Джошуа и Паркър в Кардфиф

Безспорно британецът е фаворит в мача, след като вече записа 20 мача и 20 нокаута, превръщайки се в най-стряскащата сила в световния бокс. Мачът с Паркър пък е само част от програмта на Джошуа, който има само една цел в тежка категория - спечелване на всички титли на отделните федерации, превръщайки се в "абсолютен световен шампион".

ПРОГНОЗА: Вижте какво каза Кубрат Пулев за битката Джошуа - Паркър

За да изпълни тази своя цел той е отслабнал и изглежда във формата на живота си. Но същото може да се каже и за неговия съперник. Новозеландецът иска да докаже, че неслучайно има 24 победи в 24 мача. Паркър има 18 нокаута на своята сметка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички