Кой е Карлос Такам?


Кой е Карлос Такам?
Снимка: Gulliver/GettyImages

2768 0

Галавечерта на стадион "Принсипалити" в Кардиф ще приеме боксовия мач в тежка категория, в който шампионът Антъни Джошуа ще защитава поясите си срещу претендента Карлос Такам.

Французинът с камерунски произход има доста впечатляваща статистика, която не е за подценяване. Той има 39 мача в професионалната си кариера, от които 35 победи, 27 с нокаут.

Претендентът е роден в Доула, Камерун през 1980 година.

Кариерата на Карлос Такам стартира през 2003 година в аматьорския бокс с бронзов медал от игрите в Африка, като печели отличието на състезанието в Абуджа, Нигерия. Година по-късно той участва на Олимпийските игри в Атина, но е отстранен още на 1/8-финалите. Няколко месеца преди игрите в гръцката столица, французинът печели първия по рода си турнир в Африка - "AIBA African Olympic Qualifying Tournament" в Мароко.

В професионалния бокс Такам е много по-опитен от опонента си. Той е изиграл общо 39 мача, като има само три загуби, а една от срещите му е завършила наравно. Той има общо 27 победи с нокаут, а веднъж самият той е бил нокаутиран. За последно той излезе на ринга през юни тази година, когато просна Ивица Бачурин на ринга едва във втория рунд. Последната му загуба пък е от май 2016 година, когато губи по точки от Джоузеф Паркър.

Следете битката Антъни Джошуа - Карлос Такам НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички