Кличко и Джошуа - двата "кошмара" на Кубрат Пулев в професионалния бокс (ВИДЕО)


Кличко и Джошуа - двата "кошмара" на Кубрат Пулев в професионалния бокс (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/Getty Images

5185 0

Най-добрият ни боксьор в тежка категория Кубрат Пулев се готви за следващата си битка срещу американеца Франк Мир. Кобрата ще се изправи срещу ново предизвикателство, наречено Triad Combat. Българинът ще се бие на триъгълен ринг със смесени правила между бокс и ММА.

След 30 мача на професионалния ринг Кобрата доказа, че е сред най-добрите боксьори в тежка категория. В богатата си кариера Кубрат е губил само два пъти - и то срещу двама от най-великите боксьори в историята. Първото поражение на Пулев дойде през 2014-а - срещу украинската легенда Владимир Кличко, а втората - през 2020-а, срещу Антъни Джошуа.

И двете загуби на Кубрат дойдоха в битки за световната титла в тежка категория. Преди седем години българинът се изправи срещу Кличко в Германия, където издържа пет рунда, преди да бъде нокаутиран от украинеца. 

Още в първия рунд Кличко прати Пулев в нокдаун, а българинът "показа мускули", като се изправи и застана на един крак на ринга. Тази демонстрация сякаш допълнително подразни украинеца, който продължи да доминира в срещата и дори "закъсня" с нокаута, който дойде в петия рунд.

Три години по-късно Кубрат Пулев трябваше отново да се бие за световната титла в тежка категория, но този път срещу боксьора, който детронира Кличко от трона - Антъни Джошуа. Мачът между Пулев и Джошуа бе уговорен, но в последния момент българинът получи контузия и се отказа от срещата.

Все пак в края на 2020-а Кобрата отново получи шанс да се бие за световната титла срещу Антъни Джошуа. След няколко отлагания заради COVID-19 Пулев се качи на ринга на "Уембли" на 12 декември в мач, в който българинът успя да ядоса Ей Джей още преди началото на битката.

След серия от провокации преди мача Джошуа бе твърдо решен да размаже българина. И го стори, като не даде никакви шансове на българина със смазваща доминация във всеки един от рундовете. Тежките ъперкъти не оставиха шансове на иначе издръжливия на удари Пулев, който бе "приспан" в деветия рунд.

Загубата от Ей Джей бе последният мач на Кубрат Пулев. Дали Кобрата ще успее да се завърне към победите, макар и в Triad Combat, предстои да разберем. Можете да видите и четете всяка информация за сблъсъка Кубрат Пулев - Франк Мир в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички