Канело Алварес срещу Йълдъръм - кога, къде и прогноза за битката


Канело Алварес срещу Йълдъръм - кога, къде и прогноза за битката
Снимка: Guliver/GettyImages

1716 0

Титанът в средна категория Канело Алварес се качва на ринга само два месеца след трудния успех, който изкова срещу Калъм Смит в края на декември. Шампионът на две дивизии се изправя срещу Авни Йълдъръм в задължителна защита на поясите си. Това ще е и генерална репетиция за мексиканската сензация, който се очаква да се изправи в мегасблъсък с Били Джо Сандърс през май. 

Канело е огромен фаворит в предстоящата битка, като 54 победи, 1 равенство и едва 2 поражения, както и 36 нокаута на своята сметка. Въпреки че изглеждаше малко неспокоен в последния си двубой, Алварес се намира в отлична форма, за което свидетелства и скорошното му завръщане на ринга. 

Настоящият му опонент е 29-годишният Йълдъръм, който започна вихрено в средна категория и има 21 победи и 2 загуби, както и 12 нокаута. Проблемът пред турчина е, че в последните 2 години той не се е бил на професионалния ринг, а освен това в последната си битка претърпя изненадващо и тежко поражение. 

Защитата на Канело ще се проведе в "Хард Рок Стейдиъм" в Маями, като галавечерта започва в 02:00 часа българско време в неделя. Самият двубой ще около 05:00 часа българско време и може да го гледате НА ЖИВО В DAZN (линк за регистрация в DAZN тук). 

Както е известно, DAZN е стрийминг услуга за спорт, която навлезе в България в началото на декември и излъчва куп боксови срещи и спортно съдържание срещу сумата от 2.99 лева на месец (пълно ревю на DAZN четете тук). 

ПРОГНОЗА ЗА КАНЕЛО АЛВАРЕС - АВНИ ЙЪЛДЪРЪМ 

Алверес е, може би, най-добрият боксьор в света в момента. Но заслужава ли да е толкова сериозен фаворит в битката срещу турчина? Йълдъръм има предимство във височината, по-голям обхват на ударите и изглежда като човек, който би затруднил сериозно мексиканеца. Но въпреки това не очаквайте дълъг двубой в мача. 

Скоростта и техниката са изцяло на страната на Алварес и единственият шанс на турчина за успех е да нанесе тежки удари в началните рундове. Това ще е трудно, защото мексиканецът е може би един от най-добрите дефанзивни играчи, което показа и в мача си срещу Калъм Смит. 

Йълдъръм не се е бил от 2 години, като за последно през 2019 загуби от Антъни Дирел след технически нокаут в 10-ия рунд. Като профил, той прилича до голяма степен на "бияча" Джеймс Къркланд, който през 2015 година беше нокаутиран в 3-ия рунд. Подобен изход е твърде вероятен и тази вечер, но може би Алварес ще иска да запише малко повече игрово време, за да "почувства" ринга преди голямата битка с Сандърс. 

Прогноза: Победа за Алварес между 4-6 рунга (2.70 коефициент в Winbet). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички