ВИДЕО: Канело Алварес изгуби изцяло ореола си на страшилище


ВИДЕО: Канело Алварес изгуби изцяло ореола си на страшилище
Снимка: Guliver/GettyImages

3374 0

Мексиканският доминатор в средна категория Канело Алварес спечели убедително двубоя си срещу Калъм Смит и спечели още две важни титли - тази на WBA, която беше на кръста на британеца, и свободната на WBC. По пътя към победата си обаче Канело загуби нещо много по-важно - ореола си на непобедим боксьор. 

 

В съботната вечер мексиканецът доминираше 12 рунда срещу "медийния продукт" Смит, както го наричат от "LA Times". Британецът беше промотиран като истинска изгряваща звезда, но на ринга приличаше на поредния слаб опонент във визитката на Алварес. И въпреки това Канело не успя да го нокаутира в нито един момент. 

Основната критика срещу мексиканеца в дните след битката му с британеца е, че е "загубил стъпка" и това е основната причина да не иска да се изправи отново срещу Генади Головкин - единственият боксьор, създал проблеми на Алварес в последните години. Нещо повече - според много анализатори той не е спечелил нито един от двата двубоя срещу казахстанеца. 

И, докато Головкин изглеждаше страхотно срещу Камил Шеремета - друг непобеден боксьор, то Канело беше не толкова убедителен срещу Смит. Целият свят иска да види двамата на ринга отново един срещу друг, но мексиканецът избягва това с всички сили. И битката му срещу Смит показа ясно защо. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички