Какво стори Олександър Усик срещу Антъни Джошуа, а Кубрат Пулев не успя?


Какво стори Олександър Усик срещу Антъни Джошуа, а Кубрат Пулев не успя?
Снимка: Getty Images

9324 0

Олександър Усик поднесе голямата изненада в световния бокс, като стана световен шампион в тежка категория едва в третия си мач сред най-тежките. Украинецът се оказа изключително неудобен съперник за Антъни Джошуа, който се оказа неподготвен за стила на родения в Симферопол украинец. В тази статия ще разясним кои са ключовите фактори, които позволиха на Усик да спечели.

1. Постоянно движение

Веднага след края на мача бившият световен шампион Виталий Кличко похвали работата на Усик с краката и постоянното му движение по ринга. В случая фактът, че украинецът е доста по-лек и по-нисък от Джошуа се оказа печеливш. Усик ловко успяваше да неутрализира AJ и да наложи своя ритъм. Срещу габаритни боксьори като Владимир Кличко и Анди Руис Джошуа беше по-активен и динамичен, но пъргавият Олександър Усик се оказа доста неудобен. Боксовият треньор Виталий Сланов коментира, че в тежка категория малцина в историята имат такава подвижност.

2. "Южната лапа"

Фактът, че Усик е левичар, също даде предимство. Това ясно пролича в седмия рунд, когато украинецът вкара много мощни леви удари и не остави никакъв шанс на Джошуа в този отрязък от мача. В комбинация с подвижността украинецът включи в употреба лявата си ръка, като британецът не успя да намери решение. В последните рундове Усик пое риска и всичко се оправда.

3. Намиране на ахилесовата пета

Анализаторският канал TheStrikerMMA подчертава, че Усик е напипал слабото място на Антъни Джошуа - британецът не е силен в боя от дистанция и подвижността на Усик позволи боят да се води в неудобно за Джошуа темпо. Така британецът не можа да се пренастрои и да покаже нещо ново и неочаквано, след като беше поставен под напрежение от съперника си.

Всичко най-интересно от галавечерта в Лондон вижте в тази статия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички