Ивайло Гоцев обясни защо Кубрат Пулев каза на Антъни Джошуа да го запомни и защо не се е отказал от боя


Ивайло Гоцев обясни защо Кубрат Пулев каза на Антъни Джошуа да го запомни и защо не се е отказал от боя
Снимка: Gulliver/Getty Images

40017 0

Мениджърът на Кубрат Пулев Ивайло Гоцев се върна близо месец назад към големия сблъсък между Кобрата и световния шампион в тежката категория на бокса Антъни Джошуа. Гоцев даде обширно интервю пред британската медия "Скай Спортс".

В него той разкри защо 39-годишният български боксьор е заявил на Ей Джей минути след нокаута си, че трябва да го запомни. Освен това, Гоцев сподели и че Пулев далеч не е бил в най-добрата си кондиция заради изкарания коронавирус, но не е искал за втори път да се оттегля от битка за световната титла, защото не е бил сигурен, че ще има трети шанс.

"Мисля, че това, което Кубрат му каза след мача бе: "Запомни ме, запомни ме". С други думи това, което визираше бе: "Запомни ме, ще ме видиш отново. Ще се завърна. Ще се завърна и ще се срещнем отново". Това бе, мисля, че това се имаше предвид, а след това AJ каза това, което каза. Ще трябва да попитате него.

Не мога да говоря за Джошуа, но знам, че думите на Кубрат да го запомни бяха, защото до някаква степен той бе победен, защото не бе с пълен резервоар. Той наистина нямаше силата или здравината, нито имаше спарингите, от които имаше нужда при подготовката. Отново повтарям, не са извинения, просто факти, това, което се случи.

Той каза: "Не, ще мине през това с него, ще се бия с AJ, знам, че е вероятно повече никога да нямам шанс за тази битка". Имаше твърде много, което да загуби, ако не се беше бил за тези колани. Той наистина вярваше в себе си. Имаше шанс и опита" - обясни Гоцев.

След което, мениджърът се върна на коронавируса, който Кобрата е изкарал: "С оставащ месец до битката, той имаше коронавирус. Трябваше да промени тренировките си и, ако трябва да бъдем честни, мислех, че си отиваме вкъщи. Аз към САЩ, той към България. Той се срещна с доктори и направи решение. Стои зад решението си. Той е войник.

Винаги сме отдавали заслуженото на AJ, отдавам му го и сега, казвайки, че е велик атлет. Той е мускулест, физически силен, може да удря, но слабостите му са очевидни. AJ се изнерваше всеки път, когато Кубрат се приближаваше и го удряше. Кубрат просто нямаше достатъчно. Това отнема от силата ти. Изследванията му показаха, че е минал през пневмония, но той се пребори и бе на линия за битката" - допълни Гоцев.

Междувременно Джени Суши призна, че е останала доволна от боя на Джошуа над Пулев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички