Джоузеф Паркър бе пратен в нокдаун рано-рано, но би Дерек Чисора в гладиаторски сблъсък (ВИДЕО)


Джоузеф Паркър бе пратен в нокдаун рано-рано, но би Дерек Чисора в гладиаторски сблъсък (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

4734 0

Джоузеф Паркър успя да победи Дерек Чисора в гладиаторски сблъсък от тежката категория на бокса. Събитието бе гвоздеят на галавечерта в Манчестър. Новозеландецът победи със съдийско решение след 115-113 и 116-111 в негова полза и 115-113 за Чисора. Успехът обаче не дойде никак лесно, а началото на срещата далеч не предполагаше това, което впоследствие ще се случи.

Британският състезател започна много агресивно и още в първите секунди успя да изпрати в нокдаун своя опонент (7 секунди след началото на двубоя) след мощен удар с дясната ръка. След подновяването Чисора продължи с великолепното си начало, като през втория рунд изпълни редица удари с бясно темпо отново с дясната си ръка, а през третия рунд успя да запрати Паркър към въжетата след страховита кука.

В четвъртия рунд Дерек продължи с наказателната акция, като този път наблегна на удари в тялото. Нервите на Паркър не издържаха след десен прав в петия рунд, след който последваха и още удари в тялото. В шестия рунд Паркър най-сетне започна да отвръща на Чисора с чисти удари.

Седмият рунд изглеждаше съвсем различно и в полза на Джоузеф, за да се стигне и до осмия, в който двамата сякаш си бяха уговорили истинска престрелка, която бе подарък за зрителя. В деветия рунд се забеляза, че въздухът на Чисора е към привършване и се появиха първите сериозни наченки за това. Паркър се възползва и нанесе доста удари, но си получи от същото в следващия рунд.

Паркър си остана като водещ в двубоя и доминираше и в единадесетия рунд, а атаката на Чисора във финалния рунд не бе достатъчна, за да избегне поражението. Съдийското решение предизвика коментари, още повече, че бе разделено. Самият Чисора пък сподели, че вече няма нерви да се ядосва на съдийските решения.

Двамата боксьори обсъдиха евентуален реванш моментално и постигнаха съгласие, като състезателите признаха, че се надяват това да се случи на галавечерта на големия сблъсък в тежката категория на бокса за тази година - Антъни Джошуа срещу Тайсън Фюри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички