Гордост! България със злато на Европейското по бокс до 22 години в Черна гора


Гордост! България със злато на Европейското по бокс до 22 години в Черна гора
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

889 0

Радослав Росенов се утвърди като един от най-талантливите български боксьори. Той се окичи със златото на Европейското първенство по бокс до 22 години, което се проведе в Будва, Черна гора.

Росенов завоюва титлата в категория до 60 килограма, като 19-годишният българин пребори Константин Ополский от Русия във финала. Това е второ негово отличие в тази възрастова група, като вече има общо шест европейски титли.

Триумфът във финала дойде след 5:0 съдийски гласа. Росенов показа на какво е способен и разгърна възможностите си от самия старт. Той доминираше до края и в същото време добре усещаше кога трябва да спазва по-голяма дистанция.

Движението му по ринга впечатли, а след първите два рунда все аванс, след което затвърди преимуществото си и в третия.

В категория до 54 килограма Ясен Радев (двукратен европейски шампион при младежите) остана със среброто след поражение от Андрей Петливанян в оспорван дуел, в който българинът започна по-силно.

Ергюнал Себахтин също остана на победа от златото, но в крайна сметка се поздрави със сребо. Българинът получи лекарска забрана заради контузия и така и нямаше шанс да се пробва за титлата до 48 килограма.

Освен споменатите три медала - България спечели и бронз благодарение на Уилиам Чолов, който завърши трети в категория до 75 килограма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички