Изпитвал ли е Кубрат Пулев страх преди мач? Посочи един двубой


Изпитвал ли е Кубрат Пулев страх преди мач? Посочи един  двубой
Снимка: Mario Chomakliyski / LAP.bg

6018 0

Кубрат Пулев се подготвя за завръщането си на ринга, което трябва да бъде на 14 декември. Негов съперник ще е полякът Анджей Вавжик, който е бивш претендент за световната титла. Той е с баланс от 34 победи и две поражения в кариерата си. Двубоят между двамата ще е в Лос Анжелис, САЩ.

Изпитвал ли е Кубрат Пулев страх преди двубой?


Именно затова бе попитан дали изпитва срах: "Аз и да ме е страх, си казвам всичко, защото съм откровен човек и смятам, че трябва винаги да се казва истината, а не да си фалшив. Да, много пъти съм бил притеснен преди мач, не мога да го скрия, не мога да кажа, че окото не ми е мигвало, но за мен страхът е интелект. Отделно са много компонентите на страха - характер най-вече, по някакъв начин и ген, как са те възпитавали. За да можеш да направиш нещо без страх, трябва да го иска сърцето ти, с много любов. Така се побеждава страха. Иначе не става", заяви Кобрата пред "24 часа".

"Спомням си, че за първи път, когато играх в един от турнирите, бил съм на около 14 години, в градско първенство, изпитах страх. Тогава трябваше да играя финал с едно доста възмъжало момче. Бях още крехък, слабичък. И баща ми почна да ме нахъсва с брат ни: "Супер сте, ще ги размажете всички". Но ние не вярваме, ние сме малки, крехки деца. Аз трябваше да играя, а онзи едрия преди мен ги нокаутираше, беше страшилище, от него се отказваха противниците. И казвам на баща ми: "Ами, той е много силен!", изпитвах страх. И баща ми като почна да ме надъхва, да ми говори и... се получи.

Спечелих. Но аз копирах всичко от него - от походката до говора, поведението, думите, силата. Тогава ми дадоха купата за най-добре представил се, техничен боксьор. И от всички в турнира я дадоха на мен", допълни боксьорът ни.

А по-рано пък се появи информация, че разколебават съперника на Кобрата да се бие с него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички