Георги Вангелов, след бронза на Евро'23: Това не е най-добрата ми форма


Георги Вангелов, след бронза на Евро'23: Това не е най-добрата ми форма
Снимка: Getty Images

2272 0

Българският борец Георги Вангелов е категоричен, че все още не е достигнал максимума от възможностите си и цели да го направи на световното първенство по борба през септември. То е и първа квалификация за Олимпиадата в Париж. Снощи българският национал в 57 кг свободен стил взе бронзов медал на европейското първенство в Загреб.

Вангелов започна турнира с два много трудни мача. Той първо надви арменеца Манвел Хъндзърцян с 8:5, след което допусна загуба само с точка разлика срещу турчина Сюлейман Атлъ. Последният преодоля полуфиналите в следобедната сесия в понеделник и изтегли Вангелов на схватка за бронзов медал срещу грузинеца Роберти Дингашвили.

Двубоят за бронза премина светкавично бързо. Нашето момче улови грузинеца в хватка близо 20 секунди след началото и след няколко носения през мост сложи край на срещата с техническо превъзходство и 10:0. Това бе първи медал за България на европейския шампионат.

"С арменеца имах вътрешно чувство, че ще го победя. Дадох му една ситуация да вземе точки, но бях спокоен и не беше така, както изглеждаше отвън. Винаги може повече. Това не е най-добрата ми форма", заяви Вангелов пред БТА.

Преди световното първенство в календара на международната борба има два ранкинг турнира, които ще оформят схемата за Белград 2023.

"Не съм правил планове на кои турнири ще участвам в следващите месеци, но ще ги съобразя с лагерите преди световното първенство. То си остава голямата ми цел", добави той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички