Вангелов и Дубов ще се надяват на репешажи на Световното в Белград


Вангелов и Дубов ще се надяват на репешажи на Световното в Белград
Снимка: Оф.сайт на БФБорба

912 0

Двамата родни представители на Световното по борба в днешния ден - Георги Вангелов и Владимир Дубов, ще се надяват на участие в репешажите. В категория до 65 килограма Дубов започна с победа с 3:0 в квалификационния кръг над германеца Александър Семисоров, но на осминафиналите отстъпи пред американеца Джон Майкъл Дякомихалис.

Американският борец обаче достигна до полуфиналите, където ще срещне пуерториканеца Себастиан Ривера и при нова победа ще изтегли Дубов на репешаж.

В категория до 61 килограма Вангелов започна директно от осминафиналите. В тях той спечели с 11:0 срещу Асил Айтакин от Казахстан, но на четвъртфиналите отстъпи с 1:3 точки на иранеца Реза Ахмадали Атринахарчи.

Така Вангелов ще трябва да стиска палци на Атринахарчи в полуфинала му срещу монголския борец Наранхуу Нармандах. Полуфиналите започват в 18 часа българско време.

Ахмед Батаев пък ще се бори за бронз в категория до 92 килограма тази вечер. 31-годишният български национал се наложи в репешажите с 10:0 над французина Адлан Висханов и си осигури среща с грузинеца Мириани Майсурадзе.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички