Европейският шампион Кирил Милов: Будапеща е щастлив град за мен


Европейският шампион Кирил Милов: Будапеща е щастлив град за мен
Снимка: БОК, Костадин Андонов - StartPhoto

908 0

"Будапеща е щастлив град за мен". Това заяви българският борец Кирил Милов, който спечели европейската титла в категория до 97 кг. в класическия стил на първенството в унгарската столица. Той се прибира днес с националния ни отбор. Полетът от Франкфурт се очаква в 17:55 часа на Терминал 2.

"През 2018-а тук спечелих първия си медал при мъжете - сребро на Световното първенство, после взех олимпийската квота, а сега станах и европейски шампион. Въпреки че руснаците не бяха на шампионата, и сега имаше много сериозна конкуренция. Украинецът Козлюк на полуфинала ми беше най-неудобният противник. На финала също имах притеснение, защото досега имам два загубени финала.

Но с треньорите направихме добра тактика и съм щастлив, че успях да взема първо злато в кариерата си. Радвам се и от факта, че в Будапеща победих всичките си противници, от които преди това, бях губил. Посвещавам титлата на всички българи!“, каза още той.

25-годишният Милов вече има три медала от големи първенства. След среброто от Световното през 2018 и Европейското през 2019-а той за първи път покори и европейския връх в категория до 97 кг. на класическия стил. Повече за българския борец четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички