Екипът на Пулев поиска незабавен мач с Руис, ако реваншът с Джошуа се отложи


Екипът на Пулев поиска незабавен мач с Руис, ако реваншът с Джошуа се отложи
Снимка: Instagram

7088 0

По-рано това лято агентът на Антъни Джошуа Еди Хърн обяви, че на 7 декември тази година ще се играе реваншът между британеца и Анди Руис-младши. Изненадващо мексиканецът спечели в началото на юни в "Медисън Скуеър Гардън", когато нокаутира шампиона и отне коланите му в тежка категория.

За момента обаче има сериозен проблем около втората битка между двамата боксьори. Става въпрос за титлата на IBF, за която българският боксьор Кубрат Пулев е основен претендент. Кобрата победи Хюи Фюри в София миналата есен, за да си спечели правото да се бие за мечтания колан в рамките на 12 месеца. 

"Знаем за това, че Руис още не е обявил официално, че ще пътува до Саудитска Арабия за реванша. За всички тези години в бокса, за първи път виждам подобна среща, на която двамата боксьори мистериозно липсват", сподели президентът на "Epic Sports" Джон Уирт и представител на софиянеца.

В понеделник в Лондон се проведе среща между Еди Хърн и представители на компанията "Skills Challenge Entertainment" относно евентуален втори мач между Джошуа и Руис, на която и двамата боксьори липсваха.

"Истината е, че Джошуа и екипът му са принудили Руис да се съгласи на реванш", допълни още Уирт. 

"BoxingScene.com" информира днес, че преди да бъде подписан договор за втория мач между Джошуа и Руис, трябва да бъдат спазени две правила. Първото е мачът да бъде най-късно на 7 декември (за когато е планирана битката в Саудитска Арабия), а също и победителят да се съгласи да се изправи срещу Кубрат Пулев за колана на IBF най-късно до 31 май 2020 година.

"Ние имаме няколко условия. Първото е победителят да се съгласи да се бие с Пулев без мачът да се отлага и без да има други мачове преди този с Пулев. Искаме също така и краен срок, в който Руис и Джошуа да обявят дали ще има мач, или не. Ако мачът се отложи, искаме максимално бързо да бъде определена дата за мач на Пулев с Руис", допълни още Уирт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички