Джошуа и Усик ще се бият за стария пояс на Тайсън Фюри


Джошуа и Усик ще се бият за стария пояс на Тайсън Фюри
Снимка: Getty Images

6681 0

Тайсън Фюри върна колана си от списание "Ринг" вече ще бъде на линия, когато Антъни Джошуа се изправи срещу Олександър Усик следващия уикенд.

Фюри потвърди пенсионирането си на 12 август, преди да обяви, че се отказва от титлата, която го призна за най-добрия в тежка категория в света. 34-годишният играч все още не е разкрил дали ще задържи пояса на WBC, който спечели от Дионтей Уайлдър през 2020 г.

Джошуа ще се изправи срещу Усик за втори път в Саудитска Арабия следващата събота, докато се опитва да си върне трите световни титли, които загуби от украинеца миналия септември. Британецът се надяваше, че победата ще привлече Фюри в безспорен сблъсък, но сега това изглежда малко вероятно.

След като коланът на "Ринг" беше добавен към шоудауна следващия уикенд, промоутърът на Джошуа - Еди Хърн каза : " Сред бойците, коланът на списанието Ринг има толкова голям престиж. Знам, че Антъни Джошуа искаше да спечели тази титла от дълго време. Това дава той добави мотивация за победа следващата седмица. И аз вярвам, че събота вечер Антъни Джошуа ще стане новият световен шампион на списание "Ринг".

" Първо и най-важно Ей Джей иска победата, защото е състезател. Той иска обратно своите световни шампионски колани в тежка категория, но коланът на "Ринг" беше там, когато той и [Дионтей] Уайлдър бяха на върха. Опитвахме се да вземем този колан линията за големи битки тогава. Това е огромна мотивация за него да влезе в събота."

Всички новини преди, по време и след срещата-реванш между Антъни Джошуа и Олександър Усик следете в SportLive.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички