Дионтей Уайлдър избухна: Остават ми девет битки за три години на ринга


Дионтей Уайлдър избухна: Остават ми девет битки за три години на ринга
Снимка: Getty Images/Guliver

2589 0

Американският боксьор Дионтей Уайлдър обяви, че остават още три години до края на боксовата му кариера. Бившият шампион на WBC в тежка категория не се е бил, откакто беше нокаутиран от Тайсън Фюри в епичната им битка през октомври 2021 година.

Уайлдър обаче ще се завърне на ринга по-късно този месец, когато ще се изправи срещу бившия си спаринг партньор Робърт Хелениус в Ню Йорк. След поредни поражения от Циганския крал, Бронзовия бомбардировач знае, че още едно поражение почти ще сложи край на всички шансове за световна титла в бокса.

Уайлдър заяви, че може да участва в още девет бъдещи битки, преди в крайна сметка да сложи край на професионалната си кариера. Той заяви пред Sky Sports: „Опитах се да се бия само с най-добрите. Продължавам откъдето спрях, защото ми остават само още три години – щом минат, приключвам. Имам три години или по-малко. Може да са девет битки, а може и да са шест битки, в които ще участвам, и след това приключвам. Без значение какво казват хората - добро или лошо, моите постижения никога няма да бъдат забравени. Винаги ще бъда тук.

„Не е важно откъде си, важното е къде се опитваш да стигнеш. Опитах се и успях. Тези, които се смяха и се подиграваха, предполагам, че това сега е за ваша сметка“, добави Уайлдър.

Относно евентуална битка в Англия Уайлдър заяви, че има голяма вероятност това да се случи: „Вярвам, че определено е възможно да ме видите отвъд Океана в близкото бъдеще със сигурност.“

Освен това той говори за желанието си да се изправи срещу Ей Джей, както и срещу краля на WBA, WBO и IBF Олександър Усик и Анди Руис младши.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички