Детелин Далаклиев посочи общото между Кубрат Пулев, Мохамед Али и Майк Тайсън


Детелин Далаклиев посочи общото между Кубрат Пулев, Мохамед Али и Майк Тайсън
Снимка: БГНЕС

2257 0

Детелин Далаклиев е последният световен шампион на България по бокс. През 2009 година той безапелационно стъпи на световния връх в Милано, като в края на годината бе избран и за Спортист №1 на България за 2009 година.

Легендарният боксьор сподели мнението си за предстоящия двубой между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа, който ще се проведе в събота около полунощ българско време.

„Най-важното е да стане добър мач и да е интересно на хората, сподели Далаклиев пред „Букмейкър рейтинги“. - Кубрат Пулев няма какво да губи, може само да спечели от този мач. Мисля, че ще играе сполучливо, Джошуа ще му бъде удобен съперник.

Знаете, че британецът е по-скоро тип кикбоксьор, играе по-чисто. Той не е от онези боксьори, които удрят зад главата и се бутат на ринга. Антъни Джошуа е доста тактичен и дисциплиниран . Той обаче няма боксьорска структура. Кубрат има хубава предна ръка.

За мен обаче не трябва да допуска противникът да го доближава. Когато му пуснат повече удари, се чувства не в свои води. Трябва да прави серия от повече удари, отдолу и отгоре, в трупа – също.

Някои казват, че Кобрата има само лява ръка и пуска удари с нея, но без лявата ръка в бокса не може да направиш нищо. Всъщност, самото му стигане до този мач е огромен успех. Българин да се нареди до велики имена като Мохамед Али, Майс Тайсън, Форман, Ленъкс Люис, Ивендър Холифийлд и т.н. и да играе за световна титла – това не е никак малко", допълни Далаклиев.

Същевременно изтъкнати български спортисти отправиха емоционални послания към Кубрат Пулев. Вижте какви са те в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички