Бъдещият съперник на Джошуа е "бедняк" в сравнение с него


Бъдещият съперник на Джошуа е "бедняк" в сравнение с него
Снимка: Guliver/GettyImages

3530 0

Всички боксови специалисти са на мнение, че към настоящия момент Дионтей Уайлдър е единственият съперник, който може да се изправи срещу Антъни Джошуа и да го затрудни максимално. Но дори това да е вярно, разликата между двамата е колосална, поне що се отнася до парите, които печелят от бокс.

Само за последната календарна година Антъни Джошуа е спечелил минимум 40 милиона паунда от двубоите си срещу Владимир Кличко и Карлос Такам, като в последната си битка той прибра около 20 милиона паунда, и то преди да бъдат изчислени последните приходи, които е генерирала боксовата гала вечер в Кардиф.

Само в мача си срещу Такам световният шампион е спечели повече, отколкото Уайлдър в цялата си боксова кариера. Последните мачове, в които той се е бил, са за сума около 1 - 1.5 милиона евро, като той не може да събере 20-те милиона паунда на Джошуа, дори да прибави към спечелените от него пари тези от мача с Поветкин. Sportlive.bg припомня, че американецът спечели 7 милиона долара, след като заведе иск срещу руснака заради провала между двамата преди две години.

Най-голямата сума, която той е печелил до момента, е срещу Бърмейн Стивърн, когато двамата се биха за световната титла на WBC - 4.5 милиона долара.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички